Silvina Funes, o fană devotată a lui Djokovic din Argentina, voia să-şi întâlnească idolul la Indian Wells, primul turneu care s-a anulat din cauza pandemiei de coronavirus, însă călătoria ei s-a transformat într-un adevărat coşmar. Argentinianca este blocată în Statele Unite ale Americii şi mai are doar 100 de dolari în portofel, transmit jurnaliștii francezi de la L’Equipe.
Ea a economisit timp de mai mult de un an pentru această călătorie, mai ales că nu a călătorit niciodată cu avionul şi nu a plecat din Buenos Aires din şcoala primară. În vârstă de 31 de ani, Silvina este fana lui Novak Djokovic încă din 2008, de la victoria sârbului la Australian Open. Ea a înfiinţat, în urmă cu zece ani, Novak Dojokovic Fan Club, cu peste 82.000 de fani pe Facebook, 56.000 pe Instagram şi 32.000 pe Twitter.
Prin urmare, ea a călătorit din Buenos Aires până la Indian Wells fără a-l putea întâlni pe idolul ei. 10.133 de kilometri sunt între Buenos Aires, capitala Argentinei, și California, statul american în care trebuia să se țină Indian Wells.După ce a plâns două nopţi, Silvina Funes a vrut să revină în Argentina. Dar a fost imposibil.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 16 ORE

Fana lui Djokovic a cerut ajutorul ambasadei argentiniene din SUA

"Guvernul argentinian nu le mai permite cetăţenilor săi să revină în ţară", a spus ea pentru La Nacion. În realitate, cetăţenii argentinieni pot reveni în ţară, dar doar prin compania Aerolineas Argentinas. "Biletul de întoarcere costă 529 de dolari. Nu am limită suficientă pe cardul de credit pentru această sumă. Şi nu pot amâna pentru că nu mai am loc de muncă", a spus ea.
Silvina şi-a pierdut şi locul de muncă. Blocată în California, ea a cerut angajatorului ei să facă telemuncă până la revenire, însă acesta a refuzat şi contractul i-a fost reziliat. După mai mult de o lună în California, ea a rămas doar cu 100 de dolari în buzunar. Din fericire locuieşte la o prietenă în cartierul Encino din Los Angeles: "Dacă nu era prietena mea, ar fi trebuit să caut un adăpost pentru a dormi şi a mânca".
Silvina Funes a contactat ambasada argentiniană din SUA. "Nu mi-au oferit nicio soluţie. Dacă nu eşti într-o situaţie sanitară critică, nu te ajută. Am completat un formular de asistenţă în urmă cu trei săptămâni, dar nu am primit niciun răspuns. Mi-au spus să iau un avion spre Miami şi să aştept la aeroport. Ambasada mi-a transmis să cer bani familiei, dar părinţii mei sunt în şomaj de ani buni. Rudele mele lucrează majoritatea "la negru" şi nu pot risca acum. Aşa că nu am de unde împrumuta bani", a afirmat Silvina.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 17 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 19 ORE