Martina Naratilova a mărturisit că e de acord cu Alexander Zverev și Andrey Rublev în controversa sistemului de calcul folosit în clasamentul ATP în prezent. Fosta mare campioană este de părere că actuala ierarhie ATP nu reflectă cu adevărat evoluțiile pe care jucătorii le-au avut în ultimul sezon și jumătate.
Rublev, de pildă, ocupă în acest moment locul 8 în clasamentul ATP, dar rusul ar fi fost pe podium dacă sistemul tradițional ar fi fost în funcțiune. La fel ca Rublev, Zverev a fost și el foarte activ odată cu reluarea competițiilor, însă ambii sunt clasați sub Roger Federer, care a jucat doar două meciuri în 400 de zile. Din acest motiv, potrivit Martinei Navratilova, actualul sistem folosit în ATP ar trebui regândit.
"Da, sunt de acord cu Sascha. Jucătorii stagnează prea mult, poate că nu este corect, nu pare că acest clasament e cel real. În capul meu cred că un jucător e clasat așa și așa, dar când mă uit la ierarhie nu e adevărat, e cu mult în urmă. Poate că cineva ar trebui să regândească acest sistem și să compare cum ar arăta clasamentul acesta cu cel vechi", a spus Martina Navratilova pentru Tennis Channel.
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 16 ORE

Alexander Zverev, inițiatorul acuzelor la adresa sistemului folosit în clasamentul ATP

Finalist la US Open 2020 și semifinalist la Australian Open 2021, Alexander Zverev nu poate concepe să fie mai slab clasat decât Roger Federer, care a lipsit din circuitul ATP timp de aproape 14 luni, înainte de a reveni la turneul de la Doha. Chiar dacă nu mai evoluase timp de mai bine de un an, elvețianul are în clasament 6,375 de puncte, în timp ce Zverev a adunat 5,635 de puncte în ierarhia mondială de tenis.
Evoluțiile foarte bune ale germanului nu au fost îndeajuns de bune pentru a se apropia de jucătorii din Top 5 ATP, asta din cauza faptului că ierarhia mondială a înghețat odată cu pandemia de coronavirus, care i-a determinat pe oficialii din tenis să ia această măsură pentru a-i avantaja pe jucătorii care nu vor să riște viața lor sau a celor din jur participând la turnee.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
OFICIAL | Simona Halep ratează turneul demonstrativ din Dubai! Organizatorii au anunțat echipele
06/11/2022 LA 15:31
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea lui Zverev! "Nu a luat niciodată o pauză așa de lungă"
19/10/2022 LA 04:54