Numărul 44 WTA la dublu, Natela Dzalamidze a luat o decizie care cu siguranţă nu va fi privită cu ochi buni la Moscova, oraş în care, de altfel, s-a născut.
Cu 29 de finale la dublu, sportiva de 29 de ani nu ar fi avut voie să meargă la Wimbledon. Pentru că toţi sportivii din Rusia şi Belarus sunt interzişi la turneul londonez, ca urmare a războiului declanşat în Ucraina. Doar că Dzalamidze a hotărât să reprezinte de acum înainte Georgia, astfel că va putea fi prezentă pe iarba de la All England Club.
National Bank Open
Simona Halep – Donna Vekic, LIVE TEXT în primul tur la Toronto, de la ora 18! Simo, favorită clară
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Trebuie spus că demersul sportivei nu a fost unul "la cald", ea evoluând şi la Roland Garros - turneu în care ruşii nu au avut probleme să evolueze - sub steag neutru. Între timp, a obţinut cetăţenia gruzină, graţie tatălui său, care s-a născut în Georgia.
Exemplul Natelei Dzalamidze nu este singular în sportul mare. Cel mai cunoscut exemplu de sportiv care a ales să reprezinte altă ţară, pentru a putea participa la competiţii, este cel al rutierului rus Pavel Sivakov. În vârstă de 24 de ani, rutierul lui Ineos reprezintă acum Franţa.
Turneul de la Wimbledon se vede în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player, în perioada 27 iunie – 10 iulie.
National Bank Open
Alcaraz nu se aștepta să ''explodeze'' ca jucător în 2022. Ce a spus despre turneul din Montreal
ACUM O ORĂ
Tenis
La mulți ani, Roger Federer! Marele campion elvețian împlinește 41 de ani
ACUM 2 ORE