După un sezon 2021 excelent, Novak Djokovic nu ar fi putut începe mai slab noul sezon competițional. În urmă cu câteva luni, Djokovic părea că e cel mai aproape de a rupe egalitatea pe care a avut-o cu Nadal și Federer în privința celor mai multe titluri de Grand Slam. Liderul mondial din ATP nu a disputat niciun meci în 2022 în circuitul ATP.
Marele campion sârb a dorit să intre în Australia pe baza unei scutiri medicale pentru a evolua la Australian Open, dar viza i-a fost anulată și sârbul a fost expulzat din țară. Nole a declarat într-un interviu pentru BBC că e dispus să sacrifice turnee și titluri dacă e obligat să se vaccineze doar ca să poată fi prezent la evenimentele sportive din circuit.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 5 ORE

Novak Djokovic, susținut de Sania Mirza în cursa pentru titlul de "GOAT"

Legenda tenisului indian, Sania Mirza, a declarat că Djokovic este la egalitate cu Federer și Nadal. Ea simte că oamenii îl ignoră adesea pe Djokovic atunci când vine vorba de dezbaterea privind cel mai bun jucător din istorie, dar numărul 1 mondial a fost cel mai dominant jucător în ultima vreme și, dacă își menține acest ritm și e lăsat să joace la turnee, ar putea câștiga "încă 15 titluri" la Australian Open înainte de retragere.
"Oamenii vorbesc despre Federer și Nadal tot timpul, iar unii dintre ei uită de Novak Djokovic. Apoi, Novak le reamintește că a câștigat atât de multe titluri majore, fiind mult mai tânăr decât Federer, și chiar și decât Nadal. El a fost cel mai bine clasat jucător din lume pentru o perioadă atât de îndelungată, este incredibil de consecvent. Novak a câștigat nouă titluri la Australian Open; ar putea chiar să câștige încă 15 până la retragere, în funcție de cât de mult va putea juca. Este un fapt că Novak ar trebui să câștige mai multe titluri majore, este incredibil de bine pregătit și se va mai bate la cel mai înalt nivel câțiva ani”, a spus Mirza într-un interviu pentru Sony Six.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11