Roger Federer, care a împlinit în această lună 40 de ani, își dorește să-și continue cariera în tenis, dar accidentarea la genunchi îi pune multe probleme. Elvețianul va trece printr-o nouă operație, a treia din ultimele 18 luni, și a fost nevoit să se retragă de la Toronto și Cincinnati. În plus, cel mai probabil, sportivul va rata și ultimul Grand Slam al anului, US Open, care începe pe 30 august.
Doar 14 meciuri a jucat Roger Federer în 2021, înainte să anunțe că va lipsi din nou de pe teren pentru o perioadă nedefinită din cauza accidentării la genunchi. Cunoscutul ortoped american Nicholas DiNubile a comentat problemele medicale prin care trece elvețianul. Chirurgul a declarat că leziunea cu care se confruntă Federer, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, nu este una banală.

"Va mai putea concura la nivelul dorit?"

Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
"În calitate de specialist, este o leziune îngrijorătoare. A intra în operație de mai multe ori nu este neapărat mai bine. În acest moment, probabil că nu este ceva minor, cum ar fi un menisc rupt, ci artrita și deteriorarea cartilajului articular, care tinde să apară în timp.
Dacă artrita și uzura sunt foarte avansate, nu pot fi remediate cu artroscopie. Acestea pot fi tratate doar cu o intervenție chirurgicală regenerativă.
Genunchiul lui s-ar putea să se simtă apoi mai bine, dar va mai putea concura la nivelul pe care și-l dorește, mai ales într-o perioadă cu atât de multă uzură fizică și întâlnind rivali mai tineri și cu mai multă energie decât el?", a spus DiNubile pentru New York Times, citat de tennisworldusa.org.
Roger Federer, care a căzut până pe locul 9 în clasamentul ATP, ar avea de gând să revină în circuit în 2022, urmând a participa atunci la câteva turnee prin care să-și ia rămas bun de la fani.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51