La lansarea cărții sale, "Tenisul e viața mea", micuța sportivă din Slovacia a ținut să facă un anunț pe care puțini îl anticipau. Aceasta a decis să nu mai participe la turnee, considerând că a făcut suficiente sacrificii până la această vârstă.
"Nu a fost o decizie ușoară și nu a fost o hotărâre pe care să o iau peste noapte. Nu e ca și cum m-am trezit într-o dimineață și am spus "Nu vreau să mai joc". A fost un proces lung, m-am gândit să mă retrag încă de când am jucat cu Azarenka, la Miami", a spus Cibulkova, care și-a stăpânit cu greu emoțiile, pentru ca apoi, întrebată de ce a ajuns la această hotărâre atât de devreme, să explice: "Viața de jucător profesionist de tenis e extrem de solicitantă și grea. Călătorești tot timpul și te antrenezi zi de zi. Pentru a fi în top, trebuie să dai 100% în fiecare zi a săptămânii. Am obosit. Simt că am dat suficient și că mi-am atins o mare parte din obiective".

CV impresionant pentru Cibulkova

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG SEMIFINALE | Toată Australia pune presiune pe Ashleigh Barty
ACUM 5 ORE
În ciuda faptului că nimeni nu i-a dat vreo șansă în sportul alb, având în vedere că măsoară doar 160 cm, într-o disciplină în care serviciul și forța loviturilor sunt tot mai importante, Cibulkova a atins performanțe impresionante.
A jucat 21 finale, cucerind 8 titluri, și a ajuns în martie 2017 până pe locul 4 mondial. În 2014, a devenit prima sportivă din Slovacia care să ajungă în finala unui turneu de Grand Slam. A pierdut ultimul act de la Australian Open, în fața lui Na Li după ce în sferturi trecuse de Simona Halep cu 6-3, 6-0.
Prima sa performanță notabilă în WTA a fost semifinala de la Roland Garros din 2009, după ce în sferturi îi administrase Sharapovei una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din carieră: 6-0, 6-2.
Performanța carierei rămâne fără doar și poate cucerirea Turneului Campioanelor, în 2016, când a ieșit dintr-o grupă care o conținea și pe Halep, pentru ca apoi să se impună în finală fără emoții, 6-3, 6-4, contra lui Kerber.
"Când am început să joc tenis, toată lumea îmi spunea "Nu, Domi, nu îți pune prea mari speranțe, ești prea scundă". A fost ceva ce am auzit ani de zile, iar acest lucru face ca realizările mele să fie cu atât mai incredibile", a mai spus slovaca.
13,7 milioane de dolari a câștigat Cibulkova din tenis, de-a lungul carierei.
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
ACUM 5 ORE
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 7 ORE