”Acum pot să spun sincer că nu-mi imaginez (n.r. că ar putea participa la US Open). Este foarte greu de făcut un plan. Nimeni nu știe în acest moment ce se va întâmpla și ce va urma. Chiar dacă organizatorii spun că US Open va avea loc, nu înseamnă că eu voi participa”, a declarat Kerber pentru agenția germană DPA.
Ea a adăugat și că acest virus ar trebui luat în serios. SUA au un număr record de cazuri în fiecare zi iar jucătorii de tenis au observat acest lucru. Așa că în ciuda tuturor asigurărilor din partea organizatorilor US Open, tenismenii sunt în continuare îngrijorați de situație.
”Situația asta ar trebui luată în serios. Până la urmă nu este un secret că numărul de cazuri crește în Statele Unite”, a declarat Kerber.
Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM 14 ORE
În perioada carantinei, Angelique Kerber s-a antrenat constant. Însă fără meciuri în picioare, îi va lua ceva timp pentru a ajunge la o condiție fizică bună. Însă la fel ca ceilalți jucători ea încearcă să rămână motivată.
Kerber a câștigat US Open în 2016 după ce a învins-o în finală pe Karolina Pliskova. Ea se află momentan pe locul 21 în lume iar forma ei a fost una fluctuantă din 2019. Kerber a pierdut în prima rundă de la Australian Open în acest an și speră să aibă un restart al sezonului mult mai bun.

Verde pentru US Open

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat în iunie că US Open se va juca în acest an, în perioada 31 august - 13 septembrie. Turneul va fi transmis în direct pe canalele Eurosport. Potrivit acestuia, turneul se va desfășura fără spectatori și cu măsuri sporite pentru a proteja jucătorii și antrenorii.
US Open va fi primul turneu major care se va desfăşura după pandemie. Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a făcut anunţul pe contul său de Twitter.
"US Opens se va desfăşura în Queens, NY, fără fani în tribune, în perioada 31 august - 13 septembrie. USTA (n.r. Asociaţia de Tenis din Statele Unite) va lua măsuri de precauţie extraordinare pentru a proteja jucătorii şi antrenorii, incluzând testele, curăţenia sporită, spaţiul suplimentar în vestiare şi cazare şi transport dedicată participanţilor", a fost mesajul lui Andrew Cuomo.
Acum, organizatorilor nu le mai rămâne decât să-i convingă pe jucătorii de top să participe la competiţie. Serena Williams a confirmat deja că va participa. "Abia aştept să mă întorc la New York şi să evoluez la US Open", a spus sportiva care visează să îi egaleze recordul de Grand Slamuri lui Margaret Court.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 16 ORE
Tenis
Darren Cahill și Patrick Mouratoglou, mesaje emoționante după moartea lui Nick Bollettieri
ACUM 19 ORE