Câștigător a 18 titluri de Grand Slam, Novak Djokovic a devenit pe 8 martie cel mai longeviv lider mondial din istorie, adunând în acea zi în fruntea clasamentul ATP 311 săptămâni, cu una mai mult decât marele lui rival, Roger Federer, proaspăt revenit în circuitul ATP după 13 luni de inactivitate princinuită de două operații la genunchi.
În afară de Novak Djokovic și Roger Federer, doar șapte jucători au reușit să adune mai mult de 100 de săptămâni pe prima poziție din clasament: Pete Sampras (286), Ivan Lendl (270), Jimmy Connors (268), Rafael Nadal (209), John McEnroe (170), Bjorn Borg (109), și Andre Agassi (101). Novak Djokovic este unul dintre cei 26 de tenismeni care au ajuns lideri mondiali de la introducerea clasamentului oficial, în august 1973. Primul lider mondial din istorie a fost chiar românul Ilie Năstase, care a fost pe primul loc timp de 40 de săptămâni.

Care este noul obiectiv al lui Novak Djokovic – Mărturia lui Goran Ivanisevic

Tenis
Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open! Mesaj fără echivoc din Melbourne
20/10/2021 LA 09:50
Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, a precizat că Novak Djokovic este acum concentrat să întreacă și recordul deținut în WTA în privința săptămânilor petrecute pe prima poziție în clasament. Este vorba despre recordul lui Steffi Graf, care a petrecut pe locul 1 în WTA nu mai puțin de 377 de săptămâni. Înaintea lui Graf mai sunt Serena Williams (319 săptămâni) și Martina Navratilova (332 de săptămâni).
Ivanisevic a recunoscut că Nole se gândește deja la următoarea pagină în cartea de istorie a sportului alb. Marele campion sârb ar dori să devină cel mai longeviv lider mondial din câți au existat atât în ATP, cât și în WTA: "Dacă e sănătos, dacă mintea lui rămâne curată, așa cum a fost în Australia, și știe exact ce vrea să obțină, atunci cerul e singura limită. Așa cum am mai spus înainte, e vorba despre Steffi Graf, care are 377 de săptămâni adunate pe locul 1 mondial. Totul e posibil. Dacă Novak e sănătos, orice se poate întâmpla cu aceste recorduri", a spus Ivanisevic pentru The Functional Tennis Podcast.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi, de la Moscova
20/10/2021 LA 05:13
Tenis
Australienii nu fac nicio excepție! Participarea lui Djokovic la Australian Open, în mare pericol
19/10/2021 LA 11:34