Cele 12 țări care vor participa la a doua ediție a ATP Cup, care va avea loc la Melbourne între 1 și 5 februarie, chiar înainte de Australian Open, au fost repartizate în patru grupe la tragerea la sorți de vineri.
Astfel, Serbia, principala favorită grație numărului 1 mondial Novak Djokovic, va fi în Grupa A, alături de Germania și Canada. Anul trecut, Serbia a câștigat ediția inaugurală a acestui turneu la Sydney.
A doua favorită, Spania, care a pierdut finala cu Serbia în 2020, va încearcă să treacă de Grupa B, unde se va confrunta cu Grecia și Australia. Număril doi mondial, Rafael Nadal, își va conduce țara pentru al doilea an consecutiv.
Tenerife Ladies Open
Jaqueline Cristian, victorie uriașă la Tenerife! A eliminat-o pe semifinalista de la Roland Garros
ACUM 11 ORE
Grupa C o va conține pe Austria, cu Dominic Thiem principalul actor. Austriecii vor juca cu Italia și Franța. În Grupa D va fi Rusia, cu Daniil Medvedev, care se va confrunta cu Argentina și Japonia.
La ediția din 2021 a ATP Cup vor participa 12 din primii 13 jucători la nivel mondial, conform clasamentului ATP. Fiecare țară va avea patru jucători iar fiecare meci constă în două meciuri single și un meci la dublu.

ATP Cup se suprapune cu două turnee de 250 de puncte

În săptămâna în care este programată ATP Cup se vor juca și două turnee ATP 250, tot la Melbourne, în pregătirea Australian Open-ului.
ATP a anunțat că jucătorii înscriși la turneele de 250 de puncte din perioada 31 ianuarie - 6 februarie nu pot juca și în ATP Cup.
Ediția 2021 a noii competiții pe echipe din tenisul masculin pune la bătaie un fond de premiere redus la jumătate față de acest an, de 7,5 milioane de dolari, organizatorii rezervându-și însă dreptul de a reduce premiile cu încă 40% în cazul în care se va juca fără spectatori.
Tenis
Novak Djokovic a anunțat unde va mai juca în 2021! Ce a spus despre participarea la Australian Open
ACUM 12 ORE
Tenis
Rafa Nadal trimite "săgeți ascuțite" spre Novak Djokovic: "Eu nu mă comport ca un nebun pe teren!"
ACUM 13 ORE