Cele 12 țări care vor participa la a doua ediție a ATP Cup, care va avea loc la Melbourne între 1 și 5 februarie, chiar înainte de Australian Open, au fost repartizate în patru grupe la tragerea la sorți de vineri.
Astfel, Serbia, principala favorită grație numărului 1 mondial Novak Djokovic, va fi în Grupa A, alături de Germania și Canada. Anul trecut, Serbia a câștigat ediția inaugurală a acestui turneu la Sydney.
A doua favorită, Spania, care a pierdut finala cu Serbia în 2020, va încearcă să treacă de Grupa B, unde se va confrunta cu Grecia și Australia. Număril doi mondial, Rafael Nadal, își va conduce țara pentru al doilea an consecutiv.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 10 ORE
Grupa C o va conține pe Austria, cu Dominic Thiem principalul actor. Austriecii vor juca cu Italia și Franța. În Grupa D va fi Rusia, cu Daniil Medvedev, care se va confrunta cu Argentina și Japonia.
La ediția din 2021 a ATP Cup vor participa 12 din primii 13 jucători la nivel mondial, conform clasamentului ATP. Fiecare țară va avea patru jucători iar fiecare meci constă în două meciuri single și un meci la dublu.

ATP Cup se suprapune cu două turnee de 250 de puncte

În săptămâna în care este programată ATP Cup se vor juca și două turnee ATP 250, tot la Melbourne, în pregătirea Australian Open-ului.
ATP a anunțat că jucătorii înscriși la turneele de 250 de puncte din perioada 31 ianuarie - 6 februarie nu pot juca și în ATP Cup.
Ediția 2021 a noii competiții pe echipe din tenisul masculin pune la bătaie un fond de premiere redus la jumătate față de acest an, de 7,5 milioane de dolari, organizatorii rezervându-și însă dreptul de a reduce premiile cu încă 40% în cazul în care se va juca fără spectatori.
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 11 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM 16 ORE