După ce a cucerit titlul la turneul Internațional de la Praga, Simona Halep a anunțat că nu va face deplasarea la US Open, pentru a evita riscurile pe care și le-ar fi asumat mergând la New York, un oraș puternic afectat de pandemia de coronavirus. În plus, tranziția de la zgură la hard și apoi la zgură din nou ar fi fost foarte dificil de gestionat. Din acest motiv, campioana noastră și-a reconfigurat programul și a ales să se odihnească și să meargă la Roma pentru a face pregătirea pentru al treilea și ultimul turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
După ce Darren Cahill a postat pe Instagram faptul că ar fi "auzit un zvon" potrivit căruia echipa denumită SiMonica - Simona Halep / Monica Niculescu - va reveni în acțiune la Roma, acest "zvon" s-a transformat în realitate. Potrivit informațiilor pe care freelancer-ul Daniel Radu (www.fb.me/danielradutenis) ni le-a furnizat în exclusivitate, cele două românce s-au înscris deja pe lista realizată în avans și dwși sunt departe de a accede pe tablou prin această metodă, din pricina clasamentului de dublu modest al Simonei, conform regulilor WTA se vor înscrie și pe cele cinci locuri rămase disponibile la fața locului, acolo unde campioana de la Wimbledon își va putea folosi clasamentul de simplu, pentru a veni în ajutorul Monicăi.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 5 ORE

Simona Halep și Monica Niculescu vor face echipă la Roma

Pe lista amintită mai figurează perechea Raluca Olaru / Anna-Lena Friedsam, iar la masculin îi vom avea pe Horia Tecău și Jean-Julien Rojer. În proba de simplu, doar Simona a fost acceptată în mod direct, în timp ce în calificări vor evolua toate româncele din Top 150 WTA (Cîrstea, Begu, Țig, Bogdan, Buzărnescu, Niculescu), cu șanse și pentru cele aflate în vecinătate de a se alătura ulterior, după eventuale retrageri. Competiția de categorie Premier 5 de pe zgura de la Foro Italico va avea loc între 12 și 21 septembrie. Cea care se va impune la final va primi 900 de puncte în clasamentul mondial.
Mai apoi, sportivele noastre vor lua cu asalt Roland Garros. Potrivit aceleiași surse, ediția din 2020 a Roland Garros va fi extrem de atrăgătoare pentru iubitorii sportului alb din România, asta pentru că vom avea număr record de românce prezente pe tabloul de calificări, iar pe tabloul principal le vom putea susține pe cele mai bune tenismene ale României, în frunte cu Simona Halep, campioană la Paris în 2018.
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM 6 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 7 ORE