În perioada următoare, decizia finală va fi luată de Comitetul Executiv al COSR. Simona Halep, care a absentat la ediția Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio, a mărturisit în mai multe rânduri că-și dorește să poarte drapelul României la Tokyo, acolo unde și-a propus să evolueze în toate cele trei probe: simplu, dublu cu Irina Begu și dublu mixt cu Hora Tecău.
"S-a vorbit şi sigur că Simona Halep este unul dintre sportivii emblematici ai României. Există o procedură care va fi urmată şi de această dată, la fel ca la precedentele ediţii ale Jocurilor Olimpice. Simona Halep va fi propusă ca portdrapel al României la Tokyo, iar Comitetul Executiv al COSR urmează să valideze această propunere", a declarat Mihai Covaliu la vernisajul expoziţiei de fotografie a canotorului Sergiu Bejan.

Visul Simonei Halep, aproape de realitate

Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
ACUM O ZI
În 2020, alături de Simona Halep va reveni în echipă și Darren Cahill, iar fostul lider mondial din WTA a vorbit despre obiectivul pe care și l-a setat pentru sezonul competițional viitor: să câștige măcar o medalie la una din probele în care va participa. După cele 64 de săptămâni petrecute pe prima poziție din clasamentul WTA și titlurile de la Roland Garros și Wimbledon, Simona vrea și o medalie la Jocurile Olimpice.
"Dacă aș putea să aleg dintre un Slam și o medalie olimpică pentru anul viitor, aș alege medalia. Din trei probe, eu sper să iau una, nu contează în ce fel, sper să iau una. Cu Horia, la mixt, am vorbit deja. În momentul acesta am discutat cu Irina Begu. Am vorbit de un an de zile că, dacă ne calificăm amândouă, să jucăm împreună. Dar până atunci se pot schimba multe", a spus românca la Cluj-Napoca.
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
IERI LA 20:40
Tenis
"M-a luat prin surprindere!" Ce a spus Ilie Năstase despre despărțirea dintre Simona Halep și Cahill
IERI LA 17:33