Carla Suarez Navarro a impresionat lumea tenisului în ultimul an și jumătate. Iberica a anunțat în 2020 că suferă de cancer, dar a învins boala și a revenit pe teren în acest sezon. Totuși, acesta va fi ultimul ei an în tenisul profesionist, iar una dintre ultimele ei reprezentații au fost date la Tokyo, unde a ales să-și reprezinte țara la cea mai importantă competițe sportivă de pe planetă.
În proba de simplu a reușit o victorie răsunătoare în primul tur, învingând-o clar pe Ons Jabeur, semifinalistă la Wimbledon, scor 6-4, 6-1. Iberica s-a oprit însă în turul secund, cedând în 3 seturi în fața Karolinei Pliskova, scor 3-6, 7-6 (0), 1-6. La dublu însă, Carla Suarez Navarro a făcut pereche cu Garbine Muguruza, iar speranțele la un rezultat măreț erau considerabile, cele două având în trecut performanțe foarte bune la dublu.
Din păcate pentru ele, visul la o medalie olimpică le-a fost curmat de dublul elvețian Belinda Bencic / Viktorija Golubic. Ibericile au câștigat primul set cu 6-3, dar l-au cedat pe al 2-lea cu 6-1, astfel că totul s-a decis în super tie-break, iar suspansul a fost maxim. Suarez Navarro și Muguruza au avut o minge de meci, la 9-8, pe propriul serviciu, dar elvețiencele au avut nervii mai tari și s-au impus în cele din urmă cu 11-9.
Olympic Games
Monica Niculescu, prima reacție după victoria fantastică obținută alături de Raluca Olaru la Tokyo
24/07/2021 LA 07:31

Carla Suarez Navarro, în lacrimi după ultima sa prezență la Jocurile Olimpice

Imediat după meci, reprezentantele Spaniei au fost așteptate de jurnaliștii din țara lor pentru declarații, iar emoțiile au fost uriașe. Garbine Muguruza nici nu a avut puterea de a sta în fața camerelor, izbucnind în plâns. Cu lacrimi în ochi, Carla a oferit o declarație la finalul ultimului său meci la Jocurile Olimpice.
"Sunt multe emoții. Eu am trecut prin multe, ne cunoaștem de mulți ani, am trecut prin multe împreună. Este păcat că ultimul nostru meci s-a încheiat așa.", a spus Carla vizibil emoíonată.
Carla Suarez Navarro și Garbine Muguruza au câștigat 3 turnee WTA împreună: Stanford în 2014, respectiv Birmingham și Tokyo în 2015. Cele două au jucat alte 5 finale împreună, cea mai importantă fiind cea de la Turneul Campioanelor din 2015. Cele două au făcut pereche și la Jocurile Olimpice de la Rio, oprindu-se atunci în sferturile de finală.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Raluca Olaru a dezvăluit felul în care s-a motivat să ajungă din nou la Jocurile Olimpice
21/07/2021 LA 20:19
Tenis
Murray: "Nu o să îi dau vreodată un sfat Emmei Răducanu". În ce condiție renunță la "convingerea" sa
ACUM 2 ORE