Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tokyo 2020 | Raluca Olaru a dezvăluit felul în care s-a motivat să ajungă din nou la Jocurile Olimpice

Nicu Savin

Publicat 21/07/2021 la 23:19 GMT+3

Tokyo 2020 | Raluca Olaru va reprezenta România pentru a 2-a oară la Jocurile Olimpice. Dacă la Rio tenismena a făcut pereche cu Andreea Mitu, la Tokyo aceasta va juca alături de Monica Niculescu. Ajunsă în Japonia, Raluca a dezvăluit cum s-a motivat să ajungă din nou la competiția supremă din sportul mondial.

Raluca Olaru

Credit imagine: Eurosport

Tenisul românesc va avea doar 3 reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Mihaela Buzărnescu va juca la simplu, în timp ce Raluca Olaru și Monica Niculescu vor face pereche la dublu.
Pentru Raluca Olaru va fi a 2-a ediție a Jocurilor Olimpice la care participă, după cea de acum 5 ani, de la Rio de Janeiro. Printr-o postare pe contul personal de Facebook, Raluca a notat că e foarte fericită să fie la Tokyo și a dezvăluit o peveste începută acum 5 ani, care a motivat-o să lupte pentru a fi din nou prezentă la o asemenea competiție.
"Atât de recunoscătoare și fericită să fiu aici! Vreau să împart o poveste cu voi...la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, eu și Andreea Mitu am fost destul de norocoase să intrăm pe tablou, nu ne așteptam. Dar s-au retras multe echipe așa că până la urmă ne-am calificat și am jucat acolo. Am fost foarte fericită, dar recunosc că am simțit că nu a fost 100% pe merit.
Apoi înainte să plecăm din Satul Olimpic de la Rio, am trecut pe la magazinul de suveniruri și am cumpărat un magnet cu Tokyo 2020. Pe care l-am pus acasă pe frigider, special ca să îl văd mereu și să mă motiveze să fac tot ce depinde de mine să mă calific la următoarele Jocuri Olimpice. 5 ani mai târziu, iată-mă aici. Și de data asta, simt că merit pe deplin!", a scris tenismena.
  • Joi este a doua zi de concursuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar programul va fi unul extrem de interesant: Honduras - România şi Brazilia - Germania sunt capetele de afiş, în competiţia de fotbal. Programul poate fi văzut aici.

Raluca Olaru: "Sper să reprezentăm noi România cât mai bine"

Raluca Olaru a oferit un amplu interviu pentru Agerpres, în care a vorbit pe larg despre așteptările ei la Jocurile Olimpice. Printre altele, sportiva noastră a recunoscut că și-ar fi dorit ca tenisul românesc să aibă mai mulți reprezentanți la Tokyo.
"Sigur că mi-ar fi plăcut ca noi să avem o echipă mai mare, să fim mai mulţi de la tenis la Tokyo, însă în acelaşi timp sunt sigură că fiecare dintre sportivii care nu au putut veni la Tokyo au avut un motiv foarte bine întemeiat. Până la urmă nu este rolul meu să judec pe nimeni, toţi sportivii români au adus rezultate formidabile României de-a lungul anilor prin performanţele lor. Îmi pare rău că acum s-a întâmplat aşa, dar sper să reprezentăm noi România cât mai bine", a mai spus Raluca Olaru pentru sursa citată.
Turneul de dublu de la Tokyo va debuta pe 26 iulie, iar tragerea la sorți a tablourilor de concurs va avea loc pe 23 iulie. Deși nu se numără printre favorite, Raluca Olaru și Monica Niculescu sunt două jucătoare foarte experimentate și cu siguranță pot să facă o figură frumoasă în Japonia. Ultimul turneu la care cele două au jucat împreună a fost în 2020, la Praga, când au ajuns până în finală.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo mâine. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo