Unul dintre cei mai buni arbitri de tenis, germanul Soeren Friemel, a fost exclus din circuitul de tenis pentru 12 luni. Chiar dacă este unul dintre cei mai bine cotați oficiali din tenis, Friemel s-a remarcat în momentul în care a decis descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open în 2020, atunci când sârbul a lovit din greșeală o arbitră de linie cu o minge aruncată în spate, fără să se uite.
Anunțul a fost făcut de The Telegraph, care transmite că arbitrul a fost suspendat timp de un an pentru "abuz de putere și comportament imoral, lipsit de etică". Germanul nu a mai oficiat meciuri de tenis de la Wimbledon, din sezonul trecut, când s-a retras din "motive personale". Aceeași sursă scrie că Friemel a acuzat un coleg mai tânăr de abuz de putere, încă în iunie anul trecut. Ancheta a durat mai bine de cinci luni, iar acum germanul a fost condamnat la un an de suspendare.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

Arbitrul care l-a descalificat pe Djokovic la US Open 2020, OUT din tenis pentru 12 luni

Novak Djokovic a fost descalificat în faza optimilor de finală de la US Open în 2020 pentru că a lovit din greșeală cu o minge o arbitră de linie. Djokovic juca în optimi la US Open cu spaniolul Pablo Carreno Busta și era condus cu 6-5 în primul set, când sârbul a trimis în spate o minge fără a se uita.
Arbitra de linie s-a prăbușit pe jos după ce mingea a lovit-o în gât și a primit ajutor medical. Djokovic și-a cerut imediat scuze, dar arbitrul de scaun, conform regulilor și în cooperare cu supervizorul turneului, a decis descalificarea marelui campion sârb. Principalul supervizor al turneului a fost chiar Friemel.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43