În ziua în care a urcat pe locul 2 în ierarhia mondială, cea mai bună poziție din carieră, Ons Jabeur a deschis cu o victorie la Wimbledon, 6-1, 6-3 cu suedeza Mirjam Bjorklund, locul 125 mondial. A fost un succes obținut rapid, după numai 53 de minute.
Jucătoarea din Tunisia este urmărită cu mare atenție la ediția din acest an din mai multe motive. În 2021 a ajuns până în sferturile de finală. Tot la respectiva ediție a învins-o pe Iga Swiatek, liderul mondial. Iar înainte de a veni la Wimbledon, Serena Williams a ales-o ca parteneră de dublu în turneul de la Eastbourne. Cu această ocazie, americanca a revenit în circuit la aproape un an de la accidentarea la coapsă suferită în primul tur la Wimbledon 2021.
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
Deși a acuzat mici probleme medicale la Eastbourne, Ons Jabeur s-a declarat încântată de startul pe care l-a luat: "A fost un meci grozav pentru mine. Sper că va fi un început excelent pentru alte meciuri grozave pentru mine."

Ons Jabeur a exersat cu Halep, Azarenka și Serena și întră în competiție cu Swiatek pentru nr. 1 mondial

Ons Jabeur a recunoscut că a câștigat mai multă încredere, jucând alături de Serena, iar acum încearcă de a avea acea atitudine de lider pe teren: "A fost o onoare uriașă că m-a ales pentru acel parteneriat. Dacă ea ar fi făcut același lucru în urmă cu vreo 3 ani, aș fi jucat îngrozitor și nu aș fi putut face față unei asemenea presiuni. Dar acum simt că a fost momentul potrivit să joc cu cineva ca Serena.
Mi-am dorit întotdeauna - nu doar la dublu - să mă antrenez cu jucători mari. Simt că mă descurc mult mai bine acum. Am avut ocazia să exersez cu Venus înainte. Prima dată, am avut un antrenament cu Serena. Am exersat cu Halep, Azarenka, campioane de Grand Slam care îmi dau acest gen de încredere. Uneori îmi trimit mesaje să mă antreneze cu ele, ceea ce este incredibil. Nu am avut această șansă poate cu câțiva ani în urmă. Sunt foarte recunoscătoare pentru asta. Cred că asta mă ajută foarte mult."
Vorbind însă cum s-a simțit în parteneriatul cu Serena, Jabeur a completat: "Ea este regina de pe teren. Eu doar am urmat regulile ei (n.r. a zâmbit). M-a făcut să mă simt foarte confortabil pe teren și m-a sfătuit chiar acolo."
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
Următorul mare obiectiv al tunisiencei va fi să devină numărul 1 mondial! "Va fi greu de atins în acest an, dar nu imposibil. Evident, Iga este cam departe de noi acum. Dar, nu se știe niciodată. Mai există US Open, alte turnee de 1000 în turneu și, sperăm, Turneul Campionaelor. Voi încerca tot posibilul să o ajung din urmă. Evident, dacă nu o fac anul acesta, sper că la începutul anului viitor. Dar, cel mai important lucru, vreau să am nivelul pentru a fi numărul 1.
Adică, toată lumea așteaptă cu nerăbdare să câștige împotriva nr. 1 mondial. Eu vreau să fiu o jucătoare care chiar merită acel loc. Sper că pot fi la nivelul pe care îl joacă Iga acum", a declarat Jabeur.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE