Revenirea Serenei Williams la Wimbledon a surprins pe toată lumea, însă americanca nu se va rezuma doar la cel de-al treilea turneu major al anului. Ea va reveni pe teren pentru proba de dublu a turneului de la Eastbourne, acolo unde va face echipă cu tunisianca Ons Jabeur: "Sunt încântată să revin la turneul Rothesay International din Anglia și să mă întorc pe iarbă - o suprafață care mi-a fost atât de bună de-a lungul carierei mele", a declarat Serena pentru LTA.
"Eastbourne are un farmec unic pe care nu îl vezi nicăieri altundeva în turneu și abia aștept să joc din nou în fața fanilor", a mai spus Serena. "Când am primit vestea am fost în culmea fericirii", a spus Jabeur. "Este un mare privilegiu pentru mine. Sunt foarte norocoasă că m-a ales pe mine. Sperăm că vom avea un turneu grozav și abia aștept să fiu la Eastbourne anul acesta", a mai transmis Jabeur.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Iga Swiatek, lecție de modestie: "Nu mă consider o legendă"! Ce jucătoare merită acest statut
IERI LA 16:13

Ons Jabeur, doar a 6-a parteneră de dublu a Serenei Williams

La simplu, Serena a câștigat mai multe titluri de Grand Slam decât orice alt jucător de tenis din Era Open, masculin sau feminin, cu 23 de titluri - inclusiv șapte titluri la Wimbledon. Dar și CV-ul ei la dublu este legendar. Are 23 de titluri WTA la dublu în carieră, inclusiv 14 titluri majore alături de sora ei, Venus Williams - inclusiv șase la Wimbledon.
Serena a jucat la dublu aproape exclusiv cu Venus în cariera sa, ceea ce face ca perechea cu Jabeur să fie și mai interesantă: Jabeur va fi doar a cincea femeie, în afară de Venus, cu care Serena a jucat vreodată la dublu în competiții de nivel de turneu. În plus, având în vedere că toate meciurile pe care le-a jucat cu Navratilova, Stevenson și Wozniacki au fost pe terenuri dure, iar Riske pe zgură, Jabeur va fi doar a doua jucătoare cu care a jucat la dublu pe iarbă - ea a jucat 12 evenimente pe iarbă cu Venus (11 Wimbledons și o Olimpiadă, care a avut loc la Wimbledon).
Recordul deținut de Serena Williams la dublu: 190-34
  • 182-31 cu Venus Williams (22 de titluri WTA la dublu împreună, inclusiv 14 titluri majore)
  • 4-0 cu Alexandra Stevenson (1 titlu WTA la dublu în carieră, la Leipzig în 2002)
  • 3-1 cu Caroline Wozniacki (a ajuns în finala de la Auckland 2020)
  • 1-1 cu Martina Navratilova (a ajuns în sferturile de finală la Tokyo 2002)
  • 0-1 cu Alison Riske (a jucat un meci în Cupa Billie Jean King în 2015)
  • 0-0 cu Ons Jabeur (urmează să joace la Eastbourne)
Wimbledon
Tan, "călăul" Serenei, e în mijlocul unui scandal uriaș: "Dacă ești praf după un meci de 3 ore..."
IERI LA 14:13
Wimbledon
De ce poartă Serena Williams plasturi pe față. Americanii au dezvăluit motivul înainte de Wimbledon
28/06/2022 LA 12:42