Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Khachanov s-a făcut de râs în fața fanilor de la Marseille! Uluitor ce a putut spune după victoria cu Zhang

Nicu Savin

Publicat 09/02/2024 la 21:17 GMT+2

Karen Khachanov s-a calificat en-fanfare în semifinalele turnelui ATP 250 de la Marseille, după ce la învins în două seturi pe chinezul Zhizhen Zhang, scor 6-4, 6-1. La final, rusul s-a făcut de râs în fața spectatorilor, întrebând cine e "Zizou", numele pe care fanii l-au scandat în timpul meciului. Evident, spectatorii nu s-au referit la Zhang, ci la fostul mare fotbalist Zinedine Zidane.

Karen Khachanov

Credit imagine: Getty Images

Karen Khachanov este la două meciuri distanță de al 6-lea titlu ATP al carierei. În această săptămână, rusul participă la turneul ATP 250 de la Marseille, iar azi s-a calificat fără emoții în semifinale, după ce a trecut cu 6-4, 6-1 de chinezul Zhizhen Zhang.
Khachanov a făcut un meci perfect, dar la final a fost protagonistul unui moment hilar și stânjenitor pentru el. Pe aproape toată durata meciului, o parte a spectatorilor prezenți în tribune au scandat "Zizou, Zizou", iar rusul a crezut că aceștia îl încurajau pe adversarul său.

Khachanov, moment hilar, după calificarea în semifinale la Marseille

La interviul acordat pe teren, Khachanov le-a atras atenția fanilor că numele chinezului nu e cel pe care ei l-au cântat în mod repetat.
"Băieți, cine naiba este Zizou? Numele tipului este Zhang Zhizhen", a spus Khachanov.
Probabil că rusul nu e un mare fan al fotbalului, pentru că altfel și-ar fi dat seama că mesajul spectatorilor avea cu totul alt scop. În primul rând, Zhang nu este un jucător atât de popular încât să aibă prea mulți fani, cel puțin în afara Chinei, deci e puțin probabil ca marseillezii să-l fi încurajat atât de frenetic pe asiatic.
În plus, "Zizou" este porecla arhicunoscută a marelui fotbalist Zinedine Zidane. Originar din Marseille, omul care a adus primul titlu mondial din istoria Franței (a marcat două goluri în finala câștigată cu 3-0 contra Braziliei în 1998) nu a jucat niciodată la Olympique Marseille, dar este foarte iubit în rândul fanilor.
În această perioadă, presa din Franța scrie că singurul club francez care a câștigat vreodată Liga Campionilor ar putea fi cumpărat de un miliardar din zona Golfului, al cărui plan ar fi să-l numească pe Zinedine Zidane antrenor. În acest context, e foarte posibil ca intenția spectatorilor care i-au scandat astăzi numele să fi fost aceea de a-i transmite un mesaj lui Zidane, acela că îl așteaptă cu brațele deschise la clubul din orașul său natal.
Dincolo de gafa făcută la interviu, Khachanov se pregătește de semifinalele turneului de la Marseille, unde se va duela cu Arthur Rinderknech sau Grigor Dimitrov. Rusul a câștigat o dată competiția din sudul Franței, în 2018, iar dacă o va face din nou s-ar putea spune că e turneul său preferat, deoarece nu a triumfat niciodată de mai multe ori la vreun alt turneu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo