Dayana Yastremska şi sora ei, Ivanna, care au plecat, vineri, din Ucraina, au ajuns sâmbătă în Franţa, conform unui mesaj postat de sportivă pe Twitter."Obosită, dar eu şi sora mea suntem în siguranţă. Mulţumesc, Franţa. Ucraina, fii puternică. Ne e de dor de voi, mama şi tata", a scris sportiva pe Twitter. Ieri, după meciul pierdut în proba de dublu, Yastremska a povestit cum a fost să fie pe teren alături de sora ei mai mică.
"Ne-am bucurat mult să putem juca la dublu împreună şi mulţumim WTA şi conducerii turneului pentru invitaţii. Sunt mândră de sora mea, dar în acelaşi timp, nu am avut suficientă energie din cauza problemelor din Ucraina", a declarat Dayana Yastremska la o conferință de presă din Franța, potrivit Digi Sport.
Roland Garros
"A fost un moment nepotrivit!" Ce planuri are Ana Bogdan după eliminarea de la Roland Garros
23/05/2022 LA 16:36

Dayana Yastremska, despre cum a fost primită de români după fuga din Ucraina

Mai apoi, sportiva din Ucraina a povestit despre parcursul său din Ucraina până în Franța. Ea, împreună cu sora ei mai mică, au fost nevoite să fugă în România din calea războiului: "Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală, dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate. Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze", a povestit Yastremska, potrivit site-ului oficial al turneului de 250 de puncte de la Lyon.
"Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti. Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă în Ucraina. De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm, am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon'', a mai spus jucătoarea, care urmează s-o întâlnească azi la Lyon în proba de simplu pe Ana Bogdan.
Tenis
Bogdan, eliminată de Azarenka în turul 1 la Roland Garros! Românca a servit pentru meci în setul 2
23/05/2022 LA 14:22
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
23/05/2022 LA 11:28