Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Final de drum! Gabriela Ruse, eliminată în sferturi de la Rouen de favorita nr. 2 a competiției

Maria Olteanu

Actualizat 19/04/2024 la 20:11 GMT+3

Gabriela Ruse a ajuns până în faza sferturilor de finală la turneul de 250 de puncte de la Rouen, dar a fost eliminată vineri seara de Caroline Garcia, care s-a impus scor 6-3, 6-4.

Gabriela Ruse, US Open

Credit imagine: Getty Images

Gabriela Ruse a avut parte de o săptămână foarte bună la Rouen, după ce a trecut cu bine de calificări, pentru a ajunge pe tabloul principal al competiției de 250 de puncte.
În faza sferturilor de finală, românca s-a duelat cu a doua favorită a competiției, Caroline Garcia, rămasă principala favorită după eliminarea rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova.
Meciul din sferturi a început bine pentru preferata gazdelor, care a făcut repede break și s-a distanțat la 3-0. Ruse a încercat să revină, dar era deja prea târziu. A venit la 5-3, însă primul set a mers în dreptul franțuzoaicei, după 44 de minute de joc, scor 6-3.
În manșa a doua, Ruse a început cu game, a avut trei șanse de a face break, dar le-a irosit pe toate și i-a permis adversarei să egaleze situația la 1. A preluat din nou conducerea, la 2-1, ca apoi să fie iar egalată la 2. Garcia a fost cea care a reușit primul break al setului al doilea, la 3-2, într-un moment cheie al setului.
Mai apoi, Garcia și-a confirmat break-ul și s-a dus la 4-2, fiind tot mai aproape de adjudecarea duelului și calificarea în semifinale. Garcia a avut minge de 5-2, dar Ruse nu a risipit orice speranțe și a revenit la 4-3.
Caroline s-a dus la 5-3, dar Ruse a rămas în joc și a câștigat pe propriul serviciu, pentru 5-4.
Până la urmă jocul s-a terminat în favoarea franțuzoaicei, scor 6-3, 6-4, care merge în semifinalele competiției de la Rouen.
Citește și:

Ruse, eliminată în sferturi de la Rouen

Gabriela Ruse a fost nevoită la Rouen să treacă de calificări, acolo unde nu a avut probleme, depășindu-le pe Brancaccio și Kubla fără set cedat. În turul inaugural, Gabriela Ruse a trecut de Nao Hibino (85 WTA) cedând numai trei game-uri în tot meciul.
Joi seara, românca câștigase clar meciul cu a 7-a favorită a competiției, Clara Burel, sportivă aflată pe locul 44 în ierarhia mondială. Românca s-a impus cu 6-0, 2-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute de joc.
Gabriela Ruse era singura româncă prezentă pe tabloul principal de joc de la Rouen. Principala favorită a competiției din Franța este rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, eliminată încă din optimile de finală de către Arantxa Rus în trei seturi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo