Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benoit Paire a obținut prima victorie după 546 de zile! Rezultat uriaș în fața lui Andy Murray, la Montpellier

Bianca Dumitru

Actualizat 30/01/2024 la 08:33 GMT+2

Benoît Paire a obținut aseară prima victorie în circuitul ATP după aproape un an și jumătate. Francezul l-a învins în primul tur al turneului de la Montpellier pe Andy Murray, favoritul nr. 5 al competiției.

Benoit Paire (FRA) celebrates against Andrey Rublev during their Group A match of the UTS 2023 Grand Final at the on December 16, 2023 at the ExCel in London, England

Credit imagine: Getty Images

Benoît Paire, unul dintre cei mai controversați jucători din circuit, a reușit aseară o primă victorie la un turneu ATP după aproape un an și jumătate. Francezul nu mai câștigase în circuit din 2022, mai exact de 546 de zile.
Aseară l-a învins, însă, în trei seturi pe Andy Murray, scor 6-2, 6-7 (5), 3-6, după două ore și 43 de minute de joc, într-un meci din primul tur de la Montpellier.
Paire, locul 112 mondial, l-a învins pentru prima dată în carieră pe Murray, eliminându-l astfel din competiție pe favoritul nr. 5, care trece printr-o perioadă complicată.
Britanicul a fost eliminat în primul tur și de la Australian Open, unde a cedat în 3 seturi în fața lui Tomas Martin Etcheverry, și nu a mai câștigat un meci de la sfârșitul lunii octombrie.
Pentru Paire urmează, la turneul de la Montpellier, duelul cu învingătorul din meciul Mayot - Pouille, cei doi fiind deținători ai unor wild-card-uri.
Citește și:

CAUZELE PRĂBUȘIRII LUI BENOÎT PAIRE

Câștigător a 3 titluri ATP, Paire a ajuns de-a lungul carierei în a doua săptămână a tuturor turneelor de Grand Slam, excepție făcând Australian Open. Cu un joc spectaculos, el a devenit la fel de celebru pentru episoadele sale nervoase, în care "exploda" în unele situații în care se simțea nedreptățit.
Cert e că în ultimii ani francezul s-a prăbușit total din punct de vedere al jocului, iar mulți au pus acest lucru pe seama lipsei de profesionalism. Și acest lucru a contat, însă puțini știu că Paire a avut probleme reale cu alcoolul.
Petrecând mult peste limită, Paire considera că nu face altceva decât să se distreze, dar linia era una foarte subțire, lucru pe care într-un final l-a înțeles. Fost ocupant al locului 18 ATP, jucătorul din Hexagon este de părere că a trecut peste marea provocare din viața sa și acum e gata să se dedice din nou tenisului.
"Mi-am spus: 'liniștește-te cu alcoolul'. Nu sunt alcoolic, doar pur și simplu mi-a plăcut să beau și am mers prea departe cu petrecerile. Înainte de a pierde controlul, mai participam la petreceri, dar știam când să o fac: după rezultate bune.
După, nu am mai avut restricții. Nici măcar dacă aveam turneu în două zile, nu mă opream. Starea de spirit era bună, nu eram deprimat. Am vrut doar să petrec și să mă distrez", a dezvăluit Paire, în 2023, pentru L'Equipe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo