Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a făcut o mișcare forțată și a simțit dureri la gamba piciorului stâng. Sportiva noastră a cerut imediat îngrijiri medicale, dar nu a putu să continue și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând, ajutată fiind de echipa ei, de Angelique Kerber, dar și de Monica Niculescu.
Doctorul Sorin Popescu, care a venit în sprijinul echipelor de Fed Cup și Davis Cup ale României pe durata mai multor ani, a transmis că pronosticul este pesimist și că doar RMN-ul poate oferi un diagnostic clar, de pe urma căruia se poate trage o concluzie și în privința perioadei de recuperare pe care Simona Halep trebuie să o traverseze.

Accidentarea suferită de Simona Halep ridică multe semne de întrebare

Tenis
Simona Halep a revenit în Top 20 înainte de Roland Garros 2022! Cum arată ierarhia mondială
ACUM O ZI
"A încercat o plecare bruscă, o zvâcnire la retur, când a văzut direcția în care îi servește, apoi a părut că s-a relaxat brusc și imediat a dus mâna la gambă. Era un moment important, a intuit unde servește Kerber și a vrut să aibă o reacție extrem de rapidă. Durerea ca o tăietură de cuțit, care apare la ruptură, la asta ne duce cu gândul", a spus doctorul Sorin Popescu, potrivit Gazeta Sporturilor. De altfel, Simona a indicat același lucru pe rețelele de socializare la puțin timp după accidentare.
"Atunci, imediat, a fost un diagnostic prezumtiv, cu ecografie făcută la fața locului, unde s-a observat probabil o leziune musculară, eventual și un hematom. La ecografie fidelitatea este de 50%, la RMN de 90%. S-a palpat sus, spre tendon, spre partea din capăt a mușchiului gemen și asta nu e de bun augur, dacă e localizat acolo, în zona mai tendinoasă. Dacă e așa, pronosticul e mai pesimist. Tendoanele sunt mai fibroase, se rup mai greu și se vindecă mai greu, mușchiul se rupe mai ușor, dar se și vindecă mai ușor. Doar RMN-ul poate lămuri diagnosticul. Dacă o asemenea problemă apare când ești încălzit, ne gândim ori la o forțare extremă, ori la o oboseală musculară cronică", a mai spus doctorul Popescu.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Simona Halep se odihnește în România înainte de Roland Garros! Ce mesaj i-a transmis Mouratoglou
14/05/2022 LA 19:55
Tenis
Ion Țiriac știe cum poate reveni Simona Halep în elita tenisului: "Să facă precum Cristina Neagu!"
14/05/2022 LA 14:09