La mijlocul lunii iunie, organizatorii de la US Open au transmis, pentru ESPN, că "merg înainte și că vor găzdui competiția în condițiile anunțate inițial". Pentru a continua acest demers îndrăzneț, organizatorii de la US Open au solicitat acordul din partea statului New York și a reprezentanților sistemului de sănătate. Conform regulilor stabilite de americani, jucătorii vor fi obligați să ajungă la turneu cu 2 săptămâni înainte și să stea în carantină.
La doar o zi distanță, organizatorii au primit undă verde din partea guvernatorului statului New York pentru a demara toate pregătirile în vederea desfășurării turneului de la Flushing Meadows. Andrew Cuomo a transmis că întrecerea de la New York se va desfășura în Queens, fără fani, de pe 31 august până pe 13 septembrie: “USTA (Federația Americană de Tenis) va adopta măsuri de precauție extraordinare pentru a-i proteja pe jucători și pe cei din staff. Vor face teste, vor face curățenie mult mai mult decât o făceau deja și vom avea vestiare adiționale”.

Organizarea US Open 2020, din nou incertă

Tenis
Cine l-a făcut pe John Isner "să se simtă mic": "Până și cu Nadal pe zgură am avut mai multe șanse"
ACUM 9 ORE
Întreaga lume se confruntă în prezent cu ceea ce pare a fi al doilea val de coronavirus, iar situația din Statele Unite ale Americii este fără îndoială cea mai gravă. În ultimele 24 de ore, în SUA au apărut alte 46,302 de noi cazuri de infectare, iar autoritățile trag un semnal de alarmă. În plus, cel puțin 11 state au înghețat sau au anulat planul de relaxare pe care l-au pus la cale în ultimele săptămâni, perioadă în care virusul a părut mai puțin fioros.
Nick Kyrgios și Kirsten Flipkens sunt cei mai activi jucători de tenis atunci când vine vorba despre organizarea US Open în 2020. Cei doi sunt împotriva inițiativei organizatorilor de a merge înainte cu acest eveniment. Sportiva din Belgia a și transmis un mesaj public pe această cale: “Doar eu cred că e nebunie curată ca US Open să se țină conform programului? Jucătorii sunt testați pozitiv… Practic, dacă o persoană e confirmată pozitiv la turneu, toată lumea trebuie să intre în carantină pentru două săptămâni, correct? Ceea ce înseamnă că nu vor avea decât pozibilitatea de a anula turneul…”, a transmis ea pe contul personal de Twitter.
Rakuten Japan Open Tennis Championships
Taylor Fritz e în optimi la Tokyo! Americanul, victorie în 3 seturi cu James Duckworth
ACUM 10 ORE
Astana Open
Goffin nu a rezistat după ce l-a eliminat pe Alcaraz! Belgianul, eliminat la Asta Open de Mannarino
ACUM 10 ORE