Cea mai bună tenismenă din România a luat hotărârea să se retragă de la competiția organizată la Palermo din cauza reglementărilor dure referitoare la carantină, dar și din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectare în țara noastră. Ea a preferat să rămână în România și să revină în circuit la turneul de la Praga, sperând că datele problemei se vor schimba până atunci.
Când au aflat vestea retragerii, organizatorii turneului de la Palermo au avut o reacție controversată. Aceștia au precizat că au făcut eforturi foarte mari pentru ca sportiva noastră să nu fie nevoită să stea în carantină timp de 14 zile în Italia și că sunt profund dezamăgiți de decizia luată de Simona Halep și staff-ul ei.

Organizatorii de la Palermo, luați la rost după comunicatul privitor la retragerea Simonei Halep

Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM 10 MINUTE
Italienii au fost imediat puși la punct pe rețelele de socializare pentru mesajul transmis. Directorul turneului, Oliviero Palma, declarase că Simona n-avea niciun motiv să ia această decizie. Totuși, declarația acestuia nu a fost încurajată. Renumitul jurnalist Ben Rothenberg de la New York Times i-a transmis lui Palma că ar trebui să-și schimbe atitudinea.
"Oameni buni, tot mai mulți sportivi se vor retrage de la anumite turnee de tenis în timpul pandemiei și nimeni nu-i poate învinovăți! Amărăciunea nu este răspunsul adecvat!", a scris Ben Rothenberg pe Twitter.
Într-un comunicat de presă, organizatorii de la Palermo s-au declarat frustrați și amărâți de decizia luată de Simona Halep. În schimb, sportiva noastră a explicat motivul pentru care a luat această decizie: "Având în vedere creşterea recentă a numărul cazurilor de COVID-19 în România şi anxietăţile mele referitoare la călătoriile aeriene internaţionale, am luat decizia de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului Sănătăţii pentru toate eforturile făcute", a anunţat Simona Halep pe Twitter.
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 21 ORE
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
IERI LA 11:17