Există încă multe dubii cu privire la organizarea Openului francez în 2020. În orice caz, se pare că Federația Franceză de Tenis (FFT) a întocmit deja un plan pentru ca turneul să primească o șansă în toamnă. Chiar dacă francezii au încercat să se țină de program, vor implementa totuși o serie de schimbări majore.
Potrivit jurnaliștilor de la Marca, tabloul masculin de calificări va avea în 2020 doar 96 de participanți, în loc de 128. Astfel, doar 12 jucători vor avea șansa să intre pe tabloul principal de la Roland Garros și vor fi, deci, doar patru runde de calificări. O altă decizie importantă a fost luată cu privire la proba de dublu mixt, la care organizatorii vor renunța anul acesta. În plus, meciurile destinate legendelor sportului alb vor fi de asemenea anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

Roland Garros, mutat în septembrie

Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM O ORĂ
Guy Forget, directorul de la Roland Garros, a vorbit despre turneul major de la Paris, care trebuia să aibă loc între 24 mai și 7 iunie. Potrivit francezului, competiția se va ține în toamnă, spre finalul lunii septembrie, iar data de start se va stabili în funcție de ce se întâmplă cu US Open, care e programat între 31 august și 13 septembrie.
Este puţin prematur să anunţăm acum data, dar sperăm să fie între 20 şi 27 septembrie.Trebuie să fim ambiţioşi şi optimişti. Sperăm că Roland Garros va avea loc în condiţii bune. Semnalele merg în direcţia cea bună, dar nu ştim ce se va întâmpla peste o lună sau două. Oraşul New York este şi mai afectat de coronavirus decât Franţa. Cei de acolo au mari probleme de organizare și vor face un anunţ pe la mijlocul lui iunie, ca să spună cum va arăta US Open – Guy Forget

Plus uriaș pentru turneul de la Roland Garros - Philippe Chatrier are în sfârșit acoperiș

Începând cu 2020, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului va avea în sfârșit o arenă acoperiș. Montarea acoperișului retractabil de pe Philippe Chatrier a fost finalizată cu o lună înainte de data la care se preconiza că se vor încheia lucrările, iar organizatorii sunt încântați că problemele legate de vreme nu vor mai exista, sau măcar vor exista într-o măsură mai mică.
Cu o capacitate de 15.000 de locuri, arena centrală de la Paris rămăsese ultima din seria celor patru de Grand Slam care nu dispunea de un acoperiș (Centralul londonez de la Wimbledon, Arthur Ashe și Rod Laver Arena dispun de acoperiș de câțiva ani). Australian Open este cel mai dotat turneu din acest punct de vedere, dispunând de trei arene acoperite, în timp ce Wimbledon și US Open de câte două. Mai mult, din 2021, Open-ul francez va dispune și de nocturnă. De multe ori, la Paris s-a întâmplat ca partidele să fie amânate din cauza întunericului și a vremii nefavorabile.

Adria Tennis Cup din 13 iunie la Eurosport

Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 3 ORE