Se pare că Wimbledon riscă sancțiuni dintre cele mai dure după ce organizatorii au decis ca rușii și bielorușii să fie interziși la ediția de anul acesta. Conform The Times, Wimbledon se află într-o discuție de criză cu ATP. Acest dialog vine ca urmare a apelului făcut de tenismeni către ATP de a retrage toate punctele de clasament de la Wimbledon.
Pe 20 aprilie, Wimbledon a anunțat că interzice jucătorilor ruși și bieloruși să concureze în acest an la All England Club. Potrivit oficialilor de la Wimbledon, decizia a fost luată în semn de protest față de războiul pornit de Rusia în Ucraina. Decizia a fost foarte criticată în întreaga lume, oamenii considerând că nu este decât o mișcare politică.
Wimbledon
Serena, "avertizată" de antrenorul adversarei din turul 1 de la Wimbledon: "Vrem s-o învingem!"
ACUM 20 MINUTE
CITEȘTE ȘI:

Organizatorii de la Wimbledon riscă sancțiuni dintre cele mai dure

Conform actualului sistem de clasament, Grand Slam-urile au un maxim de 2000 de puncte. Din acest motiv, toți tenismenii vor să participe la turneele majore, pentru a putea câștiga cât mai multe puncte în ierarhie. Deși Grand Slam-ul englez (aparține de ITF) este independent față de circuitul ATP, forul masculin poate să sancționeze indirect All England Club.
Având în vedere că ATP oferă punctele în clasamentul mondial, aceștia ar putea pur și simplu să nu ia în considerare Wimbledon 2022 și punctajele aferente obținute de jucători. ATP este în permanent dialog cu WTA (Asociația feminină de tenis), astfel că o decizie concretă în privința sancțiunilor ar putea suferi schimbări înainte de anunțul oficial.Potrivit jucătorilor, nu este corect ca la Wimbledon să se acorde puncte de clasament dacă jucători precum Daniil Medvedev, Andrey Rublev și Karen Khachanov nu au voie să concureze. Conform sursei citate anterior, ATP urmează să anunțe decizia de retragere a punctelor de clasament până la sfârșitul acestei săptămâni.
Turneul Masters de la Roma se desfășoară în perioada 8-15 mai, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/11/3370556.jpg
Wimbledon
Nick Kyrgios, văzut ca favorit la Wimbledon: "Este un pretendent la trofeu"
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Englezii au deslușit misterul! Motivul pentru care Halep nu va deschide ziua de marți la Wimbledon
ACUM 2 ORE