Wimbledon 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus, însă ediția din 2021 nu va reprezenta întoarcerea la normal, asta pentru că organizatorii sunt hotărâți să le impună jucătorilor restricții clare de la care nu se vor putea abate. Mai multe surse din presa engleză transmit că ATP va începe să relaxeze restricțiile de carantinare, aceasta fiind o măsură care va fi pusă în așteptare pe durata celui de-al treilea turneu major al anului.
Britanicii de la All England Club nu iau în considerare exemplul dat de reprezentanții ATP. Potrivit Daily Mail, o notă informativă ar fi fost deja trimisă către sportivi și reprezentanților acestora, prezentând un nou regim de testare COVID-19. Noul sistem ar permite concurenților să se deplaseze mai liber la turnee, inclusiv să viziteze magazine și restaurante în afara spațiilor de cazare.

Organizatorii Wimbledon, de neclintit la ediția din acest an

Tenis
Mihaela Buzărnescu e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Victorie cu Bandecchi
ACUM O ORĂ
Chiar și așa, modificările gândite de ATP nu vor fi aplicate și la Wimbledon. Organizatorii celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului nu sunt dispuși să-i lase pe participanți să iasă din hoteluri nesupravegheați, încălcând regulile anti COVID-19. "Ca o consecință a frecvenței crescute a testării, multe dintre restricțiile actuale pot fi eliminate și toți participanții acreditați vor putea participa la următoarele activități cu mare prudență", notează Daily Mail.
În plus, Daily Mail transmite că jucătorii vaccinați anti-COVID-19 pot fi scutiți de testarea la turnee timp de 6 luni. Aceasta este o măsură prin care reprezentanții ATPîncearcă să încurajeze cât mai mulți jucători să se vaccineze. Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, are loc în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Irina Bara e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros! Victorie cu Janicijevic la Paris
ACUM 2 ORE
Tenis
Șeful WTA vrea ca punctele din clasament de la Wimbledon să fie retrase, după interzicerea rușilor
ACUM 2 ORE