Naomi Osaka a fost protagonista unui moment delicat înainte de startul turneului de la Cincinnati. La prima conferință de presă de după retragerea sa de la Roland Garros, sportiva a izbucnit în lacrimi în timpul întrebărilor puse de jurnaliști și a avut nevoie de câteva minute pentru a se liniști înainte de a continua.
Nipona a început să fie în centrul atenției la turneul de la Roland Garros, în momentul în care a anunțat că nu va mai participa la conferințele de presă. După această decizie, sportiva a fost amendată și amenințată cu excluderea din competiții de către organizatorii celor patru turnee de Grand Slam.
În urma 'furtunii' cauzate, Daniela Hantuchova a criticat-o pe Naomi Osaka. Fosta jucătoare de tenis, semifinalistă la Australian Open în 2008, a acuzat-o pe sportiva din Japonia de lipsă de recunoștință față de rolul pe care mass-media l-a avut în dezvoltarea sa ca persoană publică. De asemenea, fostul număr 5 WTA consideră că Osaka dă dovadă de lipsă de responsabilitate în gestionarea propriilor probleme de sănătate mintală.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
"Conferințele de presă sunt parte din fișa postului unui tenismen. Din acest motiv suntem sportivi profesioniști. E o adevărată lipsă de respect ce face Naomi Osaka la turnee, mai ales în aceste vremuri, când toată lumea se străduiește să țină competițiile în viață în ciuda pandemiei. Ca atlet profesionist poți măcar să te prezinți la conferințele de presă. Nu e dificil să stai o jumătate de oră și să vorbești despre sportul pe care îl iubești.
Dacă vrei să te ușurezi de presiune, cea mai bună metodă e să nu stai pe rețelele sociale. Jucătorii trebuie să înfrunte problemele personale, asta face parte din viața oricărui tenismen. Eu, personal, nu mi-aș împărtăși problemele cu lumea, dar dacă aș face-o, aș căuta ajutor de la profesioniști și m-aș depărta de circuit pentru o perioadă, pentru a reveni în cea mai bună formă.
Acum, Osaka e în centrul atenției înainte să înceapă un turneu. Nu trebuie să fie ușor pentru ea, dar să participi la conferințele de presă e cel mai mic lucru pe care un jucător îl poate face. Dacă nu te simți pregătită, mai bine nu joci. Fără presă, jucătorii nu ar putea câștiga banii pe care îi câștigă. Atât de simplu", a spus Daniela Hantuchova, citată de site-ul Punto de break.

"Faptul că mă trezesc în fiecare zi este o victorie"

În această săptămână, Naomi Osaka a oferit noi detalii despre motivul pentru care a rupt orice legătură cu presa: "Mă întrebam de ce sunt atât de afectată de ce mi se întâmplă, de ce am decis să fac asta în primă fază (n.r. să nu mai participe la conferințele de presă). Apoi m-am gândit imediat la momentele când văd titlurile pe care jurnaliștii le dau. Mi-era teamă când vedeam că un jucător pierdea, iar a doua zi citeam că a fost un <colaps> sau <că nu mai sunt atât de buni ca înainte>.
Apoi m-am gândit că doar prin faptul că mă trezesc în fiecare zi este o victorie. Alegerea de a merge acolo, pe teren, de a lupta, de a mă vedea cu fanii, faptul că văd atât de mulți oameni care vin să mă privească jucând tenis, asta în sine reprezintă o victorie. Nu sunt sigură unde anume, pe parcursul călătoriei, am început să mă desensibilizez și să mă gândesc că nu mai e o victorie pentru mine. Am simțit că nu sunt recunoscătoare pentru ce mi se întâmplă", a declarat Osaka la Cincinnati.
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
19/05/2022 LA 14:51
Roland Garros
Bookmaker-ii nu o pot ignora pe Simona Halep la Roland Garros! Cotele pentru tabloul feminin
14/05/2022 LA 13:57