Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek a anunțat ce va face cu premiul câștigat în turneul de la Ostrava! Unde vor merge banii

Bianca Dumitru

Publicat 10/10/2022 la 12:06 GMT+3

Iga Swiatek a pierdut finala turneului de la Ostrava în fața Barborei Krejcikova, fiind învinsă în 3 seturi. Liderul WTA s-a declarat mulțumită de faptul că a putut ajunge până în ultimul act al competiției, lucru care i-a permis să câștige un premiu important, pe care îl va dona unei organizații care se ocupă de sănătatea mintală.

Iga Swiatek of Poland during her runner-up speech after losing to Barbora Krejcikova of the Czech Republic in the singles final on Day 7 of the Agel Open at Ostravar Arena on October 09, 2022 in Ostrava, Czech Republic

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a fost învinsă de Barbora Krejcikova în finala turneului de la Ostrava, cedând în trei seturi, scor 7-5, 6-7 (4), 3-6, după trei ore și 18 minute de joc.
Deși a pierdut titlul, suferind prima înfrângere într-o finală după 10 câștigate consecutiv, poloneza s-a declarat fericită că a ajuns până în ultimul act al competiției din Cehia.
Swiatek a spus că acest lucru i-a permis să câștige un premiu important pe care îl va dona unei organizații caritabile din Polonia care se ocupă de sănătatea mintală.
"Mi-am dorit foarte mult să joc bine aici pentru a avea o sumă mare de bani de donat și sunt destul de fericită că am putut face asta.
Îmi doresc foarte mult să răspândesc gradul de conștientizare și să le spun oamenilor că pot folosi ajutorul dacă au nevoie de el sau că îi pot ajuta pe alții dacă au resurse. Sunt destul de fericită să îmi folosesc poziția în acest fel", a declarat Iga Swiatek.
Citește și:

IGA SWIATEK ȘI-A STRIGAT NEMULȚUMIREA

Recent, Iga Swiatek a refuzat să confirme disponibilitatea de a reprezenta Polonia la Billie Jean Kink Cup, deoarece între acest eveniment și Turneul Campioanelor este doar o zi de pauză.
Iga Swiatek a declarat în presa din Polonia că este "nemulțumită", deși înțelege natura complicată și înghesuită a calendarului de tenis: "Sunt nemulțumită, deși știu că aranjarea tuturor turneelor este complicată. Cu siguranță faptul că federațiile WTA și ITF, într-un fel, nu au cooperat pentru a ne facilita sarcina este iritant pentru mine. Cu siguranță voi face demersuri pentru a le face cunoscute nemulțumirile mele", a spus Iga Swiatek.
Mai mult, Iga Swiatek că e foarte puțin probabil să reprezinte Polonia în Billie Jean King Cup: "Nu înțeleg programarea deloc, nu minți și să spun că sunt fericită de faptul dacă mă voi descurca bine la Turneul Campioanelor, va trebui nu doar să joc obosită, ci să mă confrunt și cu diferența orară în ziua următoare. Așa că nu pot confirma dacă voi reprezenta Polonia sau nu. Îmi pare rău", a adăugat ea.
Numărul 1 mondial speră să se folosească de poziția și statutul său pentru a-și exprima opinia în această privință: "Am o astfel de poziție încât pot avea o anumită influență și poate că vocea mea va împiedica ca acest lucru să se mai întâmple în anii următori.
Anul trecut, Turneul Campioanelor a avut loc la Guadalajara (10-17 noiembrie), iar la Billie Jean King Cup de la Praga (1-6 noiembrie), participarea unor jucătoare a arătat că, uneori, nu este o alegere bună", a declarat Swiatek.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo