Benoit Paire este unul dintre cei mai controversați jucători din circuit. În 2021, francezul a oferit mai multe momente necaracteristice sportului alb, care i-au atras antipatia. Prin declarațiile și acțiunile sale din ultima perioadă, Paire l-a depășit chiar și pe Nick Kyrgios, un alt rebel al circuitului masculin, care mereu iese în evidență prin cuvinte tăioase la adresa rivalilor sau excese de furie pe terenuri.
În prima parte a sezonului trecut, Paire a declarat că nu este deloc interesat să câștige vreun meci, ci participă la turnee doar pentru a lua premiul oferit pentru prezența în primul tur. Din cauza acțiunilor sale, francezul a fost părăsit de sponsori, fapt pentru care la Roland Garros a jucat în același echipament cu care erau îmbrăcați copiii de mingi. Apoi, la Wimbledon, a fost acuzat de noncombat și se părea că francezul își va încheia cariera.
Între timp, Paire și-a schimbat atitudinea, se antrenează din greu, dar rezultatele întârzie să apară. După eliminarea din primul tur de la Barcelona (înfrângere la Kwon 4-6, 4-6), jucătorul din Hexagon și-a exprimat regretul în legătură cu ce i se întâmplă.
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 11 ORE
"Înfrângerea nu e atât de rea, ce m-a interesat în primul rând a fost evoluția, modul în care m-am antrenat în ultima perioadă. Am simțit presiune în punctele importante și nu ar fi trebuit. Am fost accidentat, dar am tras din greu și am revenit. E păcat că am pierdut pentru că simt că m-am antrenat bine, dar nu evoluez la fel de bine în partide. Nu înțeleg de ce. Mă antrenez de două ori pe zi, merg la sala de forță, am multă ambiție, dar toate partidele mele devin foarte complicate. Parcă joc mai bine când mă antrenez mai puțin. Am încercat și să angajez un antrenor, dar problema e în altă parte", a spus Paire pentru tennisworldusa.org, pentru ca apoi, întrebat dacă s-a gândit să meargă la psihoterapie, să spună răspicat: "Nu vreau să consult un psiholog, nu mă interesează o astfel de variantă. Știu că lucrurile vor fi iar ca înainte, am nevoie de câteva victorii care să mă repună pe hartă".
CITEȘTE ȘI:
NOVAK DJOKOVIC, CRIZĂ DE RÂS LA CONFERINȚA DE PRESĂ: "NICIODATĂ NU AM PRIMIT O ÎNTREBARE CA ASTA!"

Paire: "Nu mă interesează Tsonga"

În ultimele două decenii, singurul jucător francez care a ținut steagul sus a fost Jo-Wilfried Tsonga, care după Roland Garros 2022 se va retrage. El a debutat în anul 2004 în circuitul profesionist, câștigând în total 18 titluri. Cea mai bună clasare a sa în clasamentul ATP a fost în 2012, când a ocupat locul 5. Cea mai bună performanță a sa într-un turneu de Grand Slam a avut loc în anul 2008, atunci când ajungea în finala de la Australian Open, finală pierdută în fața lui Novak Djokovic. La Roland Garros și Wimbledon, Tsonga a ajuns de câte două ori în semifinale.
Întrebat despre decizia conaționalului său, Paire a avut o atitudine nepăsătoare, semn că nu se află în relații excelente cu Tsonga.
"Sincer, nu ar putea să mă intereseze ceva mai puțin. E cariera lui, a fost un jucător bun, chiar excelent, dar prefer să mă concentrez pe mine și pe ce am eu de făcut. Lucrurile sunt dificile și pentru mine, nu am timp să mă gândesc la alții", a mai spus jucătorul francez.
Turneul de la Barcelona este în fiecare zi, în direct, pe Eurosport 2. Marii favoriți ai turneului catalan sunt Stefanos Tsitsipas, proaspăt învingător la Monte Carlo, Carlos Alcaraz, Casper Ruud și Diego Schwartzman.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 12 ORE