Gabriela Ruse (137 WTA) avea 13 victorii consecutive în circuitul WTA înaintea finalei de la Palermo, contra mult mai cunoscutei Danille Rose Collins (44 WTA), semifinalistă la Australian Open acum 2 ani. Experința jucătoarei din Statele Unite s-a văzut în momentele cheie, impunându-se în final cu 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 46 de minute de joc.
Așadar, Gabriela Ruse nu reușește să câștige un al 2-lea titlu WTA în 2021, dar parcursul ei rămâne unul de admirat. Pentru Ruse, aceasta a fost a 2-a finală consecutivă, după ce și-a adjudecat primul trofeu din carieră în urmă cu 2 săptămâni, la Hamburg.

Gabriela Ruse, aproape de Top 100 WTA

Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
După încă o săptămână excelentă, Gabriela bate la porțile Topului 100 WTA. Românca de 23 de ani a urcat 32 de poziții în ierarhia mondială, iar de mâine va ocupa poziția a 105-a.
În cazul unei victorii astăzi, Gabi ar fi urcat până pe locul 90 WTA, dar obiectivul de a intra între primele 100 de jucătoare ale lumii pare doar o chestiune de timp dacă ținem cont de forma tenismenei.
În Top 100 mondial, Romînia le va avea începând de mâine doar pe Simona Halep (10), Sorana Cîrstea (40) și Irina Begu (79).
Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
ACUM O ORĂ
Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM 3 ORE