Daniil Medvedev va juca, duminică, a patra finală a carierei în seria Masters - prima la Paris Bercy. Milos Raonic nu a găsit nici la al treilea duel direct cheia pentru a-l învinge pe rus, Medvedev evoluând impecabil cu serviciul - în special în primul set. Favoritul trei al tabloului a cedat un singur punct în spatele primului serviciu în setul inaugural, încheind fără să fi avut de înfruntat vreo minge de break. Game-ul al cincilea i-a adus break-ul decisiv, propulsându-l spre 1-0 la "general".
Mai departe, deși Raonic și-a procurat primele mingi de break în setul secund - în game-ul cu numărul opt, tot Medvedev a fost cel care s-a impus primul la retur, trei game-uri mai târziu, la scorul de 5-5. Canadianul, favorit 10 la Paris-Bercy, a reușit însă imediat re-break-ul, prelungind partida. Medvedev nu i-a dat însă nicio șansă adversarului său în tie-break, adjudecându-și primele patru puncte și avansând apoi lin spre prima sa finală din acest sezon. Cel mai bun rezultat al rusului în 2020 a fost până acum semifinala jucată la US Open.
  • 2 titluri Masters 1000 a câștigat Daniil Medvedev în carieră: Cincinnati și Shanghai 2019. Rusul a mai jucat o finală la Rogers Cup, tot în 2019, pierdută în fața lui Rafael Nadal.
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM 4 ORE

Medvedev, a 14-a finală a carierei

Daniil Medvedev s-a declarat mulțumit de evoluția sa din semifinala cu Milos Raonic, pe durata căreia a salvat 6 din 7 mingi de break înfruntate pe serviciu. Medvedev va juca, duminică, împotriva lui Rafa Nadal sau a lui Alexander Zverev, a 14-a finală în circuitul ATP a carierei (7-6 bilanțul până acum).
  • 0-3 este bilanțul meciurilor directe dintre Medvedev și Nadal
  • 1-5 este bilanțul meciurilor directe dintre Medvedev și Zverev
  • Semifinala a doua de la Paris Masters se joacă sâmbătă, de la ora 17:30, în transmisiune directă pe Eurosport și Eurosport Player
Sunt foarte fericit că am ajuns în finală. Într-o finală, șansele sunt 50-50. Nu e niciodată ușor. | Medvedev
Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM 6 ORE