Săptămâna trecută, Novak Djokovic a făcut marele anunț că părăsește Consiliul Jucătorilor, aflat sub tutela ATP, înainte de startul semifinalei Masters-ului de la Cincinnati mutat în acest an, din rațiuni sanitare, la New York. Fără a oferi inițial prea multe detalii, marele campion sârb a transmis că va înființa o asociație-sindicat alternativă, independentă, numită "Professional Tennis Players' Association". Ulterior, mai mulți tenismeni și-au arătat susținerea privind noul proiect pus la cale de Nole.
Totuși, ca orice inițiativă lansată de sârb, asociația înființată de el a atras și critici. Printre starurile care au ieșit public și și-au exprimat opinia sunt Roger Federer și Rafael Nadal. Cei doi mari rivali ai lui Djokovic au transmis mesaje pe Twitter prin care au fost fermi când au auzit de vrea Novak să facă. Atât Roger, cât și Rafa, au privit cu scepticism inițiativa lui Nole, spunând că circuitul masculin are nevoie de unitate în aceste vremuri tulburi, nu de dezbinare.

Novak Djokovic face legea pe teren și în afara lui

Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 16 ORE
Aseară, după victoria în trei seturi în fața lui Jan-Lennard Struff, Novak Djokovic le-a oferit replica celor doi mari campioni din tenisul mondial, Federer și Nadal. Sârbul a spus că este profund dezamăgit să audă că inițiativa lui este privită în acest mod de “unele voci puternice” din sportul alb. Liderul mondial din ATP a fost aspru criticat din mai multe motive. Unul dintre ele este că nu le-ar fi implicat și pe femeile din tenis în noua asociație menită să genereze unificare.
Aseară, în cadrul unui interviu acordat la New York, Djokovic a infirmat aceste zvonuri și a spus clar și răspicat că s-au purtat și se poartă discuții cu femeile din tenis pentru a se alătura acestei asociații. Mai mult, Nole a spus aseară că a discutat personal cu Serena Williams: “Am vorbit cu Serena în urmă cu trei zile, la fel și cu Sloane. Vasek a luat legătura cu Sloane și au discutat despre această posibilitate. Anul trecut, amândoi au reușit să strângă 70% din semnăturile celor din top 100 WTA și ATP privind o reprezentare legală pe care noi am pus-o la cale. Nu e vorba despre o asociație a bărbaților din tenis, această informație este falsă. Am încercat și continuăm să facem asta, am împărtășit în ultimele zile tot mai multe informații cu privire la această inițiativă, vrem să le avem alături de noi pe tenismenele din WTA. Sunt profund dezamăgit și neplăcut surprins de faptul că unii jucători nu cred că ceea ce vrem să facem este o idee bună”.
Parteneriatul dintre Novak Djokovic și Serena Williams are o mare șansă de reușită, asta pentru că marea campioană americană a declarat în urmă cu câteva zile că este mereu în echipa lui Djokovic. Serena a afirmat că are întotdeauna o părere bună despre Nole, asta pentru că se deovedește adesea că părerile sârbului sunt avizate, iar adevărul este tot mereu de partea lui.
Între timp, Nole se îndreaptă cu viteză spre finala turneului de la US Open, transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe Eurosport Player. Djokovic, singurul prezent din The Big Three la Flushing Meadows, i-a învins până acum la New York pe Damir Dzumhur, Kyle Edmund și Jan-Lennard Struff. În continuare, Djokovic îl va întâlni la New York în optimi pe Pablo Carreno Busta.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 19 ORE
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43