Patricia Țig, ocupanta locului 223, continuă revenirea de formă și impresionează prin jocul agresiv, chiar dacă de partea cealaltă a fileului are de înfruntat adversare aflate (și) între primele 100 de jucătoare ale lumii. Patricia a reușit o victorie remarcabilă în marea finală a turneului organizat la Karlsruhe, Germania.
Românca în vârstă de 25 de ani s-a impus, duminică, în ultimul act al turneului WTA de categorie 125 K Series de la Karlsruhe, în fața belgiencei Alison Van Uytvanck, aflată pe poziția a 65-a în clasamentul mondial. Jucătoarea din Belgia era favorita numărul 2 a turneului german. Patricia a fost condusă cu 1-0 la seturi, însă a reușit să revină și să se impună la capătul unui meci care a durat o oră și 39 de minute de joc. Scorul final a fost 3-6, 6-1, 6-2.
În drumul ei spre marea finală a turneului, Patricia le-a învins pe Barbora Krejcikova (Cehia, 119 WTA, favorită 8), scor 6-3, 6-4, Elena Gabriela Ruse (România, 179 WTA), scor 7-5, 7-5, Ekaterine Gorgodze (Georgia, 194 WTA), scor 7-5, 6-0, și pe Jasmine Paolini (Italia, 132 WTA), scor 6-2, 6-0. Datorită acestui success, Patricia va primi în clasament 160 de puncte WTA.
Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM O ORĂ

Patricia Țig, salt impresionant în clasament! La orizont se întrevede Top 100 WTA

Patricia a demonstrat încă de la București că nivelul jocului ei se află într-o continuă creștere, iar performanțele sunt doar o chestiune de timp. Pentru Patricia, procesul nu pare foarte lent de când a revenit în circuit. Datorită parcursului foarte bun reușit la Karlsruhe, Țig va face un salt de 75 de poziții în clasament și va ocupa, începând de luni, locul 148. Înainte de BRD Bucharest Open, Patricia nu figura în ierarhia mondială.
Patricia se află cu siguranță într-o ascensiune debordantă în acest moment. Ea a disputat marea finală de la BRD Bucharest Open 2019, fiind învinsă de Elena Rybakina, scor 2-6, 0-6, a jucat la Jurmala un sfert de finală și a fost eliminate de către Anastasia Potapova, scor 4-6, 6-0, 4-6, și a câștigat primul titlu din carieră la Karlsruhe.
Australian Open
Vis spulberat pentru jucătorul care l-ar fi înfruntat luni pe Djokovic: "Acum nu mai are sens"
ACUM 4 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Sakkari - Maria se joacă acum în direct pe Eurosport 1
ACUM 6 ORE