Când Dominic Thiem a câștigat US Open duminica trecută, el a devenit primul jucător care nu face parte din grupul select The Big Three care câștigă un titlu major de la Stan Wawrinka, în urmă cu patru ani. Austriacul se apropiase oricum în mai multe rânduri: de două ori la Roland Garros (finale cu Rafael Nadal) și la Australian Open (finală cu Novak Djokovic).
Acum, toate privirile se îndreaptă către ultimul turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, un turneu la care Nadal este rege absolut și evident, principal favorit și la ediția din acest an. Însă ibericul este urmărit de Novak Djokovic, marele lui rival, dar și de Dominic Thiem, al cărui nivel de încredere a crescut exponențial după US Open. Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a vorbit despre jucătorul care va prelua frâiele circuitului mondial masculin după dinastia de excepție a lui Federer, Nadal și Djokovic.

Mouratoglou, convins că Thiem va domina circuitul masculin de tenis

Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 16 ORE
“Sunt sigur de faptul că titlul câștigat de Dominic Thiem va schimba multe în mintea lui în viitor, ar putea schimba rezultatul final al meciurilor mari de pe cele mai importante arene din lume, în fața jucătorilor care au intrat în istorie. Finala de la US Open a demonstrat cât de mult îi pasă, cât de important a fost pentru el. Acum, că a câștigat, simt că a scăpat de presiune. Cred că va fi foarte periculos în fața lui Federer, Nadal și Djokovic la turneele de Grand Slam care urmează”, a spus Mouratoglou pentru Tennis Majors.
“Cred că avem doi jucători care-l pot învinge pe Rafael Nadal la Roland Garros, caz care nu se punea înainte. Primul este Novak pentru că joacă cel mai bun tenis al carierei lui la acest moment. În plus, l-a mai bătut pe Nadal pe zgură în trecut. Chiar dacă Roland Garros reprezintă o altă poveste, Novak îl poate învinge. Apoi, desigur, îl avem pe Thiem, care este un jucător incredibil pe zgură. Acum are și încredere foarte mare. Va fi un spectacol de neratat”, a mai spus Mouratoglou.
Transmisia turneului de la Roland Garros va fi asigurată de canalele Eurosport, dar și prin intermediul aplicației Eurosport Player. Meciurile de pe tablourile principale debutează pe 27 septembrie.
Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
IERI LA 15:40
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
07/12/2022 LA 20:55