Tenis

Patrick Mouratoglou, acuzat că e prea dur: "Dacă vă spun cum lucrează!". Dezvăluiri în premieră

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Patrick Mouratoglou e de 8 ani alături de Serena Williams

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
21/05/2020 la 12:37

Aravane Rezai, jucătoarea de 33 de ani din Franța, a vorbit despre relația pe care a avut-o cu Patrick Mouratoglou, actualul tehnician al Serenei Williams. Tehnicianul e o capacitate, însă a cerut prea mult de la sportiva din Hexagon, care îl consideră un antrenor prea dur.

Patrick Mouratoglou este considerat unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din lume, iar rezultatele obținute de sportivii pe care i-a pregătit vorbesc de la sine.

Totuși, Rezai nu s-a simțit excelent în perioada de aproximativ un an în care cei doi au colaborat (2009-2010). Sportiva de 33 de ani spune despre tehnicianul cu origini în Grecia că a fost mult prea "spartan" în relația avută, consumând-o enorm, atât fizic, cât și mental.

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 10 ORE

Totuși, trebuie spus că sub bagheta lui Mouratoglou, Rezai a jucat optime de finală la Roland Garros (cea mai bună performanță într-un Grand Slam) și a câștigat turneul de la Madrid, care a rămas reperul carierei. În 2010, în capitala Spaniei, sportiva din Hexagon a trecut de Henin în primul tur, pentru ca apoi să învingă pe rând alte sportive importante, inclusiv pe Janokovic, alt fost număr unu mondial, pentru a ajunge în ultimul act. Acolo, franțuzoaica a dat peste Venus Willimas, pe care a învins-o cu 6-2, 7-5, după o revenire fantastică în setul secund, de la 2-5. Rezai și-a trecut astfel primul succes major în palmares și a urcat până pe locul 16 în lume.

"E un om care arde pentru tenis, îi pasă mult. Vede bine jocul, știe să-l analizeze. Dar dacă vă spun și cum lucrează... La Madrid, eram sub o presiune incredibilă să câștig turneul. Nu puteam sta o clipă, nu puteam folosi telefonul, cardul de credit, nimic. Am fost ca la închisoare! Mă trezeam la șase dimineață să alerg o oră sau două, făceam exerciții înaintea antrenamentului. Era prea mult pentru mine. De aceea, colaborarea a durat puțin peste un an. I-am spus că nu mai pot, dar mi-a răspuns că nu îmi pasă. Nu-l interesa de starea mea mentală", a afirmat Rezai, conform GoTennis.

Cine este Patrick Mouratoglou

În vârstă de 49 de ani, Patrick Mouratoglou a devenit celebru grație lui Marcos Baghdatis, pe care l-a dus spre cea mai mare surpriză din istoria modernă a tenisului masculin (finala de la Australian Open).

Cota sa a crescut constant, ulterior antrenându-i pe Pavlyuchenkova, Wickmayer, Laura Robson, Jeremy Chardy și Grigor Dimitrov.

În 2012, Serena Williams a apelat la serviciile lui, iar colaborarea a decurs perefect, francezul contribuind la 10 titluri de Grand Slam din cele 23 avute de americancă în palmares.

În ultimii doi ani, în paralel cu pregătirea Serenei Williams, Mouratoglou s-a ocupat de Stefanos Tsitsipas și Coco Gauff, cei care sunt văzuți de specialiști drept viitori lideri mondiali.

31 de titluri importante au cucerit sportivii antrenați de Patrick Mouratoglou de-a lungul timpului.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

O româncă, singura jucătoare din istoria Roland Garros care a pierdut de două ori acelaşi meci

ACUM 12 ORE
Tenis

Legenda tenisului care a rămas fără niciun ban: "Am primit faimă, nu și bani!"

ACUM 15 ORE
Subiecte asemănătoare
Tenis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 10 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

00:03:29

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe