Patrick Mouratoglou este considerat unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din lume, iar rezultatele obținute de sportivii pe care i-a pregătit vorbesc de la sine.
Totuși, Rezai nu s-a simțit excelent în perioada de aproximativ un an în care cei doi au colaborat (2009-2010). Sportiva de 33 de ani spune despre tehnicianul cu origini în Grecia că a fost mult prea "spartan" în relația avută, consumând-o enorm, atât fizic, cât și mental.
Totuși, trebuie spus că sub bagheta lui Mouratoglou, Rezai a jucat optime de finală la Roland Garros (cea mai bună performanță într-un Grand Slam) și a câștigat turneul de la Madrid, care a rămas reperul carierei. În 2010, în capitala Spaniei, sportiva din Hexagon a trecut de Henin în primul tur, pentru ca apoi să învingă pe rând alte sportive importante, inclusiv pe Janokovic, alt fost număr unu mondial, pentru a ajunge în ultimul act. Acolo, franțuzoaica a dat peste Venus Willimas, pe care a învins-o cu 6-2, 7-5, după o revenire fantastică în setul secund, de la 2-5. Rezai și-a trecut astfel primul succes major în palmares și a urcat până pe locul 16 în lume.
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din a 8-a zi de la Melbourne
ACUM 2 ORE
"E un om care arde pentru tenis, îi pasă mult. Vede bine jocul, știe să-l analizeze. Dar dacă vă spun și cum lucrează... La Madrid, eram sub o presiune incredibilă să câștig turneul. Nu puteam sta o clipă, nu puteam folosi telefonul, cardul de credit, nimic. Am fost ca la închisoare! Mă trezeam la șase dimineață să alerg o oră sau două, făceam exerciții înaintea antrenamentului. Era prea mult pentru mine. De aceea, colaborarea a durat puțin peste un an. I-am spus că nu mai pot, dar mi-a răspuns că nu îmi pasă. Nu-l interesa de starea mea mentală", a afirmat Rezai, conform GoTennis.

Cine este Patrick Mouratoglou

În vârstă de 49 de ani, Patrick Mouratoglou a devenit celebru grație lui Marcos Baghdatis, pe care l-a dus spre cea mai mare surpriză din istoria modernă a tenisului masculin (finala de la Australian Open).
Cota sa a crescut constant, ulterior antrenându-i pe Pavlyuchenkova, Wickmayer, Laura Robson, Jeremy Chardy și Grigor Dimitrov.
În 2012, Serena Williams a apelat la serviciile lui, iar colaborarea a decurs perefect, francezul contribuind la 10 titluri de Grand Slam din cele 23 avute de americancă în palmares.
În ultimii doi ani, în paralel cu pregătirea Serenei Williams, Mouratoglou s-a ocupat de Stefanos Tsitsipas și Coco Gauff, cei care sunt văzuți de specialiști drept viitori lideri mondiali.
31 de titluri importante au cucerit sportivii antrenați de Patrick Mouratoglou de-a lungul timpului.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Kaia Kanepi-Aryna Sabalenka
ACUM 3 ORE
Australian Open
Medvedev regretă vorbele din meciul cu Cressy: "Nu sunt fericit că am spus asta"
ACUM 3 ORE