Nick Kyrgios este, fără îndoială, unul dintre cei mai carismatici jucători din circuitul masculin. Anul acesta, australianul a dovedit din nou că este și un jucător foarte talentat, după ce s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, la Wimbledon.
Cu toate acestea, Nick Kyrgios are și foarte mulți contestatari, din cauza comportamentului său în timpul partidelor. Dacă pentru unii oameni este un punct de atracție, alții consideră că ieșirile australianului sunt lipsite de respect față de adversari sau spectatori, dar și față de sportul pe care îl practică.
Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a vorbit despre finalistul din acest an de la Wimbledon. Francezul consideră că Nick Kyrgios este genul de jucător care joacă mult mai bine atunci când se exteriorizează, iar momentele în care acesta este liniștit nu îl ajută deloc pe jucătorul de 27 de ani.
Tenis
Alexander Zverev a revenit la antrenamente, la două luni după accidentarea suferită la RG
ACUM 8 ORE
"Cred că este modul său de a își lua energia, dorința, agresivitatea, toate lucrurile de care are nevoie pentru a juca. Când este tăcut nu este atât de agresiv în joc și nu joacă la cel mai bun nivel. Cred că este mult mai vulnerabil în meciuri când este tăcut, când nu există probleme", a spus Mouratoglou în podcastul "The Eye of the Coach".

Wimbledon 2022 | Top 5 lovituri din finala masculină, dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios

Citește și:

Mouratoglou crede că Nick Kyrgios creează probleme intenționat

Antrenorul Simonei Halep a vorbit și despre faptul că Nick Kyrgios se simte foarte bine în momentul în care atmosfera este tensionată. De foarte multe ori, în cazul în care lucrurile sunt liniștite, Kyrgios încearcă să creeze o problemă sau un conflict, iar Mouratoglou a dat ca exemplu duelul din turul trei de la Wimbledon cu Stefanos Tsitsipas:
"Într-un fel el creează aceste probleme pentru că are nevoie de ele pentru a scoate tot ce e mai bun din el. Mulți oameni consideră că el e enervant și pot înțelege. Nu spun că e bine sau că e rău. Spun că e bine pentru el și că are nevoie de aceste lucruri, acesta e motivul pentru care creează probleme.

A fost haos la meciul Kyrgios - Tsitsipas. Momentul în care Nick a cerut descalificarea adversarului

Când a jucat cu Stefanos la Wimbledon și a crezut că Stefanos trebuia descalificat pentru că a lovit o minge în public, a vorbit aproape tot meciul și, probabil, a jucat cel mai bun tenis al său. A doua zi eram în vestiar și Nick încă vorbea despre acest lucru cu un alt arbitru, țipând și fiind foarte implicat. Are nevoie de aceste lucruri, aprinde scânteia de care are nevoie pentru a juca cel mai bun tenis al său", a mai spus Patrick Mouratoglou.
Nick Kyrgios se află în această săptămână la Washington, turneu pe care l-a câștigat în 2019. Partida sa din optimile de finală cu Reilly Opelka a fost întreruptă din cauza vremii nefavorabile la 7-6(1), 2-1 pentru jucătorul australian.
Tenis
Slăbiciunea lui Alcaraz: italienii. Cum l-au transformat eșecurile din 2022 pe spaniol
ACUM 15 ORE
National Bank Open
Simona Halep a aflat când va debuta la Toronto! Anunțul făcut de organizatorii Rogers Cup
ACUM 16 ORE