Patrick Mouratoglou crede că Alexader Zverev a fost criticat prea dur, după episodul petrecut la Acapulco. Germanul a avut o reacție de neînțeles la finalul unei partide de dublu, atunci când a jignit arbitrul și a lovit de mai multe ori cu racheta scaunului acestuia, fiind foarte aproape să lovească oficialul ATP.
În urma acestui scandal, Zverev a fost amendat cu 40,000 de dolari și a pierdut banii și punctele obținute la Acapulco. De asemenea, dacă va recidiva în următorul an, germanul va fi suspendat. Această măsură a nemulțumit mai multe nume din tenis, fiind de părere că Zverev ar fi trebuit să primească o pedeapsă mult mai mare.

Imagini şocante la Acapulco:Zverev şi-a ieşit din minţi şi a lovit în mod repetat scaunul arbitrului

Roland Garros
Daniil Medvedev, în turul al doilea de la Roland Garros, după o victorie facilă cu Bagnis
ACUM 17 MINUTE
"Când am văzut imaginile cu Sascha în Acapulco strigând și lovind scaunul arbitrului m-am gândit că are probleme. Realizez că a mers prea departe. Una este să îți pierzi cumpătul, dar trebuie să existe limite și el a mers prea departe.
În lumea tenisului, unde toată lumea trebuie să fie perfectă mereu, cred că imaginea sa va avea de suferit pe termen scurt. Pe termen lung, lumea va uita.
Este responsabilitatea ATP de a sancționa așa cum crede de cuviință. Nu îmi place însă când cineva face o greșeală și toată lumea sare la gâtul său. Cred că asta este puțin prea mult", a spus Mouratoglou, pe canalul său de Youtube.

Zverev nici măcar nu a avut dreptate. Punctul care l-a făcut să "turbeze" a fost judecat corect

Citește și:

Mouratoglou crede că oamenii au așteptări prea mari de la jucătorii de tenis

Patrick Mouratoglou crede că reacția vehementă împotriva lui Zverev vine și din cauza faptului că toată lumea are așteptări prea mari de la jucătorii de tenis și a făcut și o comparație cu fotbalul:
"Știu că suntem într-un sport în care oamenii cred că sportivii trebuie să fie perfecți tot timpul, orice ar întrece măsura este șocant pentru ei. Nu sunt surprins că oamenii se așteptau la o pedeapsă mai mare pentru că suntem în tenis. În fotbal, dacă ar fi asemenea sancțiuni, 90% dintre jucători nu ar mai juca.
A țipat, a lovit scaunul, e un lucru greșit. Cu toții învățăm din greșeli", a mai spus Mouratoglou.
Alexander Zverev se pregătește acum de turneul de la Miami, după ce a fost eliminat încă din al doilea tur la Indian Wells. El a fost învins de Tommy Paul, scor 2-6, 6-4, 6-7(2).
La Miami, Zverev este al doilea favorit al turneului și va sta în primul tur. În turul al doilea, el îl va întâlni pe câștigătorul partidei din primul tur a lui Borna Coric, cel care va evolua împotriva unui jucător venit din calificări în turul inaugural al turneului din Florida.
Miami Open este în direct și în exclusivitate pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
WTA a prefațat debutul Simonei Halep la Roland Garros! Motivele pentru care Simo va excela în 2022
ACUM 29 MINUTE