Bob Brett s-a stins la 67 de ani. Este considerat unul dintre cei mai mari antrenori din istoria tenisului. Îndrumat la rândul său de un alt colos al acestui sport, Harry Hopman, Bob Brett i-a marcat cariera francezului Patrick Mouratoglou, celebrul antrenor al Serenei Williams.
"Abia începeam să lucrez de antrenor, iar el a fost steaua mea – unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Avea încredere în mine, a crezut în mine, m-a luat sub aripa lui și m-a învățat meserie. A fost mentorul meu și nu-i pot mulțumi îndeajuns. Odihnește-te în pace, dragul meu prieten Bob Brett", a scris Mouratoglou, pe Twitter.
Bob Brett le-a netezit calea spre câștigarea unor titluri de Grand Slam unor jucători precum Boris Becker, Johan Kriek sau Goran Ivanisevic, însă a fost un sprijin important, după cum se vede, și pentru antrenori de top.
Roland Garros
Gestul Irinei Begu de la Roland Garros ar putea duce la modificarea regulamentului! Anunțul presei
ACUM 30 MINUTE

Bob Brett, la Australian Open 2000

Credit imagine: Getty Images

https://i.eurosport.com/2021/01/05/2965720.jpg

Bob Brett, un stâlp și pentru familia Murray

Judy Murray, antrenoare de tenis și mama dublului campion de la Wimbledon Andy Murray, a împărtășit la rândul său gândurile sale după dispariția lui Bob Brett. "Mi-a acordat atât de mult din timpul său și atâtea sfaturi de-a lungul anilor. Îi voi fi mereu recunoscătoare pentru cuvintele înțelepte și pentru încurajări", a scris Judy Murray.
Am împărtășit atât de multe, bune și rele, iar tu ai fost cel care m-a învățat cel mai mult în cariera mea. Moștenirea ta va continua să trăiască pentru totdeauna, deoarece lumea tenisului nu va uita niciodată ce persoană și antrenor uimitor ai fost”, a scris și Goran Ivanisevic, pe Instagram.
La finalul anului trecut, Bob Brett a primit din partea ATP premiul "Tim Gullikson" pentru întreaga carieră de antrenor.
Roland-Garros
Belinda Bencic - Leylah Fernandez - Roland-Garros
ACUM 31 MINUTE
Roland Garros
A venit "nota de plată"! Irina Begu a aflat amenda primită la Roland Garros, după incidentul de joi
ACUM 36 MINUTE