Patrick Mouratoglou este fără doar și poate una dintre cele mai importante voci care s-a pronunțat pe marginea primului interviu oferit de Novak Djokovic de când a fost expulzat din Australia. Sârbul a explicat, acum câteva zile, că e dispus să renunțe la turneele de Grand Slam și la titluri în general pentru a-și respecta principiile.
"Sunt extrem de surprins de declarația lui Novak. N-aș crede niciodată că aceasta e alegerea lui. Știm cu toții că Nole concurează pentru a deveni cel mai bun tenismen din toate timpurile cot la cot cu Rafa Nadal și Roger Federer. Djokovic este în cea mai bună poziție posibilă, este cel mai tânăr dintre cei 3, este jucătorul care câștigă în medie cele mai multe Grand Slam-uri în fiecare an", a spus Mouratoglou pe canalul său de YouTube.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

Patrick Mouratoglou a comentat interviul acordat de Novak Djokovic pentru BBC

Djokovic a câștigat trei dintre ultimele cinci turnee majore și patru din ultimele opt, pentru a-i egala pe rivalii Federer și Nadal fiecare având câte 20 de titluri de Grand Slam, înainte ca Nadal să-i depășească anul acesta la Australian Open, cucerindu-l pe al 21-lea al său și devenind cel mai titrat jucător din istoria tenisului mondial masculin.
Chiar dacă se află în cea mai bună poziție pentru a cuceri cele mai multe titluri de Grand Slam, Djokovic este ferm convins că principiile sale sunt mai presus de orice titlu sau ierarhie: "El își pune credința în a nu se vaccina mai presus de această cursă pentru a deveni cel mai mare, așa că este extrem de puternic. Asta arată exact ce fel de persoană este Novak Djokovic și spun asta într-un mod pozitiv.
El are convingeri foarte puternice și are curajul să-și susțină convingerile, indiferent de situație. M-aș fi așteptat că după ce s-a întâmplat în Australia el va spune: 'Ok, pot deveni cel mai mare din toate timpurile, chiar am o șansă mare pentru asta. Accept să fiu vaccinat, plus dacă o fac, oamenii nu vor mai fi împotriva mea', dar el nu a ales calea simplă. Cred că cineva care își susține convingerile, chiar dacă imensa majoritate a oamenilor sunt împotriva lui, merită respect total, indiferent de părerea ta asupra subiectului", a mai spus Mouratoglou.
Novak Djokovic va reveni săptămâna viitoare în circuit, la turneul de 500 de puncte ATP de la Dubai, acolo unde a cucerit cinci titluri de-a lungul carierei. Competiția din Emiratele Arabe Unite va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, în perioada 21-26 februarie..
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43