Prin urmare, recordul pe care Margaret Court îl deține în istoria sportului alb rămâne în continuare intact și pare din ce în ce mai mult de neatins.
Câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, Serena Williams a afirmat în mai multe rânduri că singurul obiectiv rămas pe care-l mai are de atins în carieră este să egaleze și de ce nu, chiar să întreacă recordul australiencei Margaret Court, acum în vârstă de 77 de ani. Totuși, este important de menționat faptul că Margaret Court a câștigat doar 11 titluri majore în Era Open.

Patrick Mouratoglou: "Cred că timpul funcționează în favoarea ei"

Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Gabi Ruse joacă acum. Eleva lui Cahill a trecut de campioana olimpică
PESTE 16 MINUTE
Antrenorul francez în vârstă de 49 de ani este de părere că eleva lui va câștiga, la un moment dat, mult râvnitul titlu major cu numărul 24. Mouratoglou spune că Serena mai are timp la dispoziție, în ciuda oportunităților ratate până în prezent. Interesant este, printre alte multe aspecte legate de jocul americancei, faptul că nu a câștigat niciun set în cele patru finale de Grand Slam disputate de când a revenit în circuit.
"Cred că timpul funcționează în favoarea ei. Personal cred că a fost mult mai bună la US Open decât a fost la Wimbledon, iar la Wimbledon a fost mai bună decât la Roland Garros. Revine, va reintra în formă și cu cât mai mult va evolua din punct de vedere fizic, cu atât de periculoasă va fi la turneele viitoare. Cred că a început să joace un tenis foarte bun, a mărturisit Mouratoglou pentru Sky Sports.

Recordul deținut de Margaret Court, marele obiectiv al Serenei Williams: "E cea mai mare presiune pe care cineva o poate avea în viață"

Este foarte probabil că Serena nu are nevoie de nicio statistică pentru a-și demosntra valoarea în circuit, ea fiind de altfel cea mai titrată jucătoare din Era Open, însă antrenroul ei, Mouratoglou, este de părere că eleva lui mai are multe de demonstrat în ciuda vârstei. Ea va împlini 38 de ani pe 26 septembrie.
"Asta e cea mai mare presiune pe care cineva o poate avea în carieră, în viață, iar pe de altă parte, de partea cealaltă a fileului se află cel mai probabil o jucătoare cu 0 presiune pentru că este prima ei finală de Grand Slam. La un moment dat, ea își va da seama cum să gestioneze astfel de situații, a mai spus Mouratoglou pentru sursa citată.
Australian Open
Australian Open 2022: Încă una de la Nick Kyrgios: de unde a putut să servească, în proba de dublu
ACUM 12 MINUTE
Australian Open
Stefan KOZLOV - Matteo BERRETTINI - Australian Open
ACUM 28 MINUTE