Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep a fost nevoită să se retragă aseară înaintea semifinalei de la Linz, acolo unde urma să o întâlnească pe Jaqueline Cristian. Pentru prima dată din 2012, Simona va încheia un sezon competițional fără a câștiga niciun titlu. Campioana noastră a acumulat la Linz 110 puncte în clasament și urcă până pe locul 20.
De altfel, aceasta va fi și poziția pe care o va ocupa Simona la sfârșitul anului, 20, cu un total de 2577 de puncte. Din cele 34 de meciuri disputate anul acesta, Simona Halep a câștigat 24. Odată cu acest sezon atât de dificil, despre care Simona a vorbit într-o postare pe rețelele de socializare, câteva recorduri impresionante ale româncei au fost oprite.

2021, primul an în care Simona Halep nu câștigă niciun titlu, din 2013

Tenis
Simona Halep, îngrijorată înainte de startul sezonului din 2022: "Cred că asta m-ar încurca mental!"
ACUM O ORĂ
O prezență constană în fazele avansate ale turneelor din circuitul feminin de tenis, Simona Halep a fost nevoită în 2021 să stea departe de terenul de tenis din cauza accidentărilor. Începând din 2013, Simona a câștigat în fiecare an cel puțin un trofeu, însă nu și în 2021. De altfel, sportiva noastră a jucat o singură finală anul acesta, la Transylvania Open, acolo unde a cedat fără drept de apel în fața estonei Anett Kontaveit.
Chiar și așa, e important de precizat că începând din 2010 nu a existat niciun sezon în care Simona Halep nu a reușit să ajungă în cel puțin o finală, o statistică de-a dreptul incredibilă, care confirmă constanța fabuloasă de care e în stare românca. Ea a disputant 40 de finale în carieră și a câștigat 22 de titluri în circuitul WTA.

Constanța Simonei Halep în Top 10 WTA, încheiată de accidentări

Simona Halep va rămâne fără doar și poate una dintre cele mai constante jucătoare de tenis, însă accidentările de anul acesta au făcut-o pe sportiva noastră să piardă mult teren în ierarhia mondială. De curând, ea a părăsit chiar și Top 20 WTA, însă începând de luni, pe 15 noiembrie, ea va reveni între primele 20 de jucătoare ale lumii, grație rezultatelor de la Linz.
Probabil cea mai dureroasă consecință a accidentărilor suferite anul acesta este absența de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la care și-ar fi dorit foarte mult să participe și să se lupte pentru o medalie pentru România. În plus, absența de la Roland Garros și Wimbledon, singurele turnee majore cucerite în carieră, a fost fără doar și poate extrem de dureroasă pentru Simona Halep. Acestea au fost primele și singurele turnee de Grand Slam de la care românca a absentat în cariera ei la senioare.
Tenis
Simona Halep, despre completarea echipei pentru 2022: "Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!"
28/11/2021 LA 14:27
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021! Cât a încasat Simona Halep în cel mai slab sezon din 2012
23/11/2021 LA 12:23