Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic au dominat circuitul mondial de tenis pentru ultimii 15 ani, împărțind între ei 57 de titluri de Grand Slam. Așadar, nu reprezintă o surpriză faptul că cei mai mulți dintre tenismeni au o uriașă admirație pentru cei trei titani ai tenisului mondial masculin. În cadrul unui videoclip recent lansat de ATP, câțiva tenismeni de top au fost provocați să se gândească la scenariul în care un jucător ales de ei ar trebui să joace un set pentru a le salva viața.
Așa cum era firesc, Federer, Nadal și Djokovic au prezentat cea mai mare încredere când a venit vorba despre provocarea cu pricina. Nadal și Djokovic au fost cele mai frecvente răspunsuri oferite de jucătorii de top. Andy Murray, Kei Nishikori, Denis Denis Shapovalov și Diego Schwartzman l-au ales pe Novak Djokovic fără să aibă vreun dubiu. Daniil Medvedev a spus că ar merge pe mâna oricărui membru din grupul select The Big 3, însă l-ar alege totuși pe sârb dacă ar fi nevoit să se hotărască.

Djokovic și Nadal, "aleși să lupte pentru viața colegilor din ATP"

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
"Aș merge pe mâna lui Novak Djokovic, dar aș spera că traversează cea mai bună formă a lui", a spus Medvedev. "Este un răspuns dificil, cred că oricare din cei trei, dar când Novak joacă cel mai bun tenis al lui, este de neoprit, nu are cine să-l împiedice", a spus Daniil Medvedev. Marin Cilic l-a ales de asemenea pe Djokovic, spunând că sârbul este fără doar și poate jucătorul ultimului deceniu: "Novak este cel mai bun jucător din ultimii zece ani. Am o prietenie frumoasă cu el și cu siguranță l-aș alege să joace un set pentru a-mi salva viața. Aș sta liniștit știind că el se află pe teren pentru mine".
Alți jucători l-au ales fără dubii pe Rafael Nadal. Printre ei se regăsesc Dominic Thiem, Felix Auger-Aliassime, Borna Coric și Alex de Minaur. Grigor Dimitrov a fost de asemenea convins că Rafa este "alesul" într-o astfel de provocare: "Rafa, clar! Mai degrabă va muri el însuși decât să piardă pe teren", a glumit bulgarul.
Rafael Nadal, pe de altă parte, l-a ales pe Roger Federer "să joace pentru viața lui", în timp ce Stefanos Tsitsipas și Fabio Fognini au mers și ei pe mâna elvețianului. Novak Djokovic a fost și el sigur pe răspunsul oferit. Liderul mondial din ATP a glumit și a spus că l-ar alege pe rivalul lui, Rafael Nadal, dar nu oricum, ci pe zgură, suprafața pe care ibericul nu are deocamdată adversar pe măsură.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44