Marius Copil, Horia Tecău, Nicolae Frunză, Ştefan Paloşi şi Gabi Adrian Boitan au fost convocaţi la echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Peru, de la Cluj-Napoca, a anunţat, joi, Federaţia Română de Tenis pe site-ul său oficial.
''Dată fiind importanţa acestei întâlniri, căpitanul nejucător Gabriel Trifu şi antrenorul Andrei Mlendea mizează pentru partida cu Peru pe valoarea şi experienţa lui Marius Copil şi Horia Tecău şi pe entuziasmul tinerilor şi talentaţilor Nicolae Frunză, Ştefan Paloşi şi Gabi-Adrian Boitan'', se arată în comunicat.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
ACUM 14 ORE

Pe cine se va baza România în Cupa Davis în duelul cu Peru

Trifu şi Mlendea au renunţat la Filip Jianu şi Nicholas David Ionel faţă de meciul cu Portugalia, din 18-19 septembrie, câştigat cu 3-1, în primul tur al Grupei Mondiale. În 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, echipa României va înfrunta naţionala statului Peru, în barajul Grupei Mondiale I pentru calificările Cupei Davis, iar o victorie aduce prezenţa la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume.
''Pentru echipa României, care a jucat trei finale de Cupa Davis în istoria sa, acesta este un moment foarte important, pentru că el marchează revenirea băieţilor în elita tenisului mondial masculin la nivel de echipe naţionale'', subliniază FRT.
Peru vine în România cu jucătorii Juan Pablo Varillas (127 ATP la simplu, 357 la dublu), Nicolas Alvarez (366 ATP la simplu, 435 la dublu), Conner Huertas del Pino (650 ATP la simplu şi 383 la dublu), Arklon Huertas del Pino (773 ATP la simplu, 939 la dublu) şi Sergio Galdos (1.209 ATP la simplu, 141 la dublu), căpitan-nejucător fiind Americo Venero.
Componenţii echipei României ocupă următoarele poziţii în clasamentul ATP: Marius Copil - 275 la simplu şi 483 la dublu, Horia Tecău - 18 la dublu, Nicolae Frunză - 627 la simplu şi 952 la dublu, Ştefan Paloşi - 654 la simplu şi 786 la dublu, Gabi Adrian Boitan - 858 la simplu şi 2.223 la dublu,
Meciurile vor avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în zilele de 27 noiembrie (de la ora 12:00) şi 28 noiembrie (de la ora 11:30). În actualul context epidemiologic, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca toate evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori.
Agerpres
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
ACUM 15 ORE
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM 17 ORE