Patrick Mouratoglou este personajul momentului în tenisul mondial, după ce a acceptat să lucreze cu Simona Halep, după o colaborare de 10 ani cu Serena Williams. Antrenorul francez a vorbit despre noul parteneriat cu reprezentanta României, dar într-un serial "Ochiul antrenorului" a caracterizat-o și pe Linda Fruhvirtova, jucătoarea de 16 ani, care a ajuns recent până în turul 4 la Miami.
Sportiva din Cehia este asociată cu Mouratoglou încă de la vârsta de 10 ani. Iar noul antrenor al Simonei spune că tânăra jucătoare are calități mentale care o recomandă să ajungă până în vârf.
Recent, Linda Fruhvirtova a susținut că principalul său obiectiv este să devină cea mai bună jucătoare din lume. Iar Patrick Mouratoglou a întărit ipoteza că Linda are potențialul de a deveni numărul 1 în WTA.
Roland-Garros
Djokovic, huiduit după ce a sărbătorit un punct la Roland Garros! Reacția de mare campion a lui Nole
ACUM 7 MINUTE
Fruhvirtova a ajuns până în optimile de finală la Miami, unde a fost eliminată de Paula Badosa. Pe traseu a învins-o pe Elise Mertens. În urma evoluției din Florida, sportiva din Cehia a urcat de pe locul 279 până pe 188. În aceastră săptămână, Linda a mai învins o jucătoare din Top 100, pe Ana Konjuh, la Charleston Open, fiind oprită apoi de Belinda Bencic, campioana olimpică en-titre.

Patrick Mouratoglou i-a remarcat calitățile tinerei Linda Fruhvirtova

Mouratoglou, care a devenit noul antrenor cu normă întreagă al Simonei Halep, a evidențiat calitățile mentale ale adolescentei drept cel mai puternic atu al ei:
"Multe jucătoare spun că vor să devină numărul 1 mondial, dar doar unele cred asta în adâncul sufletului, iar Linda este una dintre ele. Ea câștigă pentru că doar intervine, intervine, lovește, lovește, lovește până când tu cedezi. Ea are o calitate principală, care este latura mentală. Ea este un concurent incredibil. Este o luptătoare incredibilă.
Este înflăcărată. Dă 100% de fiecare dată când intră pe terenul de tenis. Toate acestea sunt atuuri mentale. Cred că din punct de vedere mental ea are pachetul complet. "
Mouratoglou a adăugat că Linda nu avea un joc bazat pe forță când a venit pentru prima dată la Academia lui, la vârsta de 10 ani, dar și-a îmbunătățit considerabil acest aspect de-a lungul anilor.
"Ea și-a îmbunătățit cu adevărat jocul, este capabilă să trimită cu putere fiecare minge. Dacă te uiți la meciurile ei, ea face un număr foarte limitat de erori neforțate, ceea ce arată că are mult control. Ea atinge întotdeauna această limită, trimite cea mai bună lovitură posibilă, dar fără a face erori. ", a mai spus antrenorul francez.
După retragerea lui Ash Barty din circuit, șefia mondială în WTA a fost preluată de tânăra poloneză Iga Swiatek.
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 18 MINUTE
Roland-Garros
Roland-Garros 2022 : Top 5 puncte din ziua a doua
ACUM O ORĂ