Pe 11 iulie, Novak Djokovic a cucerit titlul la Wimbledon 2021, al șaselea pe iarba londoneză și al 20-lea la general, egalându-i la numărul de titluri de Grand Slam pe Rafael Nadal și Roger Federer. Sârbul a trecut în finală, în 4 seturi, de italianul Matteo Berrettini, cu scorul de 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care s-a întins pe durata a trei ore și 27 de minute.
Djokovic are un sezon de vis, reușind să se impună în toate cele trei turnee de Grand Slam din acest an, și este în cursa pentru a obține Calendar Golden Slam, pentru care trebuie să cucerească aurul la Jocurile Olimpice și marele trofeu la US Open.
În ciuda reușitelor importante din acest sezon, sârbul nu este lider în clasamentul tenismenilor cu cele mai multe victorii. Lider în acest top este Stefanos Tsitsipas, numărul 4 ATP, care se află în cea mai bună formă a carierei.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31
Sportivul în vârstă de 22 de ani, care a cucerit trofeele de la Monte Carlo și Lyon, ajungând până în finală și la Roland Garros și Barcelona, a reușit în sezonul actual 40 de victorii, fiind învins doar de 10 ori.

Doar 3 înfrângeri pentru Djokovic în 2021

În schimb, Djokovic are 34 de victorii și 3 înfrângeri în 2021, pierzând doar în fața lui Daniel Evans, în turul 2 al turneului de la Monte Carlo, Aslan Karatsev, în semifinalele turneului de la Belgrad, și Rafael Nadal, în finala competiției de la Roma.
Trebuie punctat, însă, faptul că Djokovic nu a participat la toate competițiile la care a fost prezent Tsitsipas, alegând să meargă doar la turneele mai importante din circuit.
Novak Djokovic nu s-a decis încă în legătură cu participarea sa la Jocurile Olimpice. Specialiștii consideră, însă, că sârbul va merge în Japonia pentru a lupta ca în acest an să câștige toate titlurile de Grand Slam, dar și aurul olimpic, însă Djokovic și-a manifestat unele rezerve după încheierea turneului de la Wimbledon.
În acest sens, unele voci susțin că ar fi mai bine pentru campionul de la Londra să se concentreze asupra turneelor din America, luându-și o pauză înainte de a ataca al patrulea titlu de Mare Șlem al anului.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58