Dublă câștigătoare la WImbledon, Petra Kvitova nu a reușit să își îndulcească relația cu turneul de la Flushing Meadows nici măcar la o ediție 2020 marcată de absențe importante. Spre deosebire de toate celelalte turnee de Grand Slam, la US Open Kvitova nu a trecut niciodată de faza sferturilor de finală, iar duminică a suferit o nouă dezamăgire, fiind învinsă de o sportivă care a disputat un singur meci pe tabloul final de 8 în Grand Slam-uri, în urmă cu patru ani, la Roland Garros. Ironia sorții: Kvitova și Rogers s-au înfruntat și atunci, la Paris, iar americanca reușea tot o victorie în decisiv, după ce și-a adjudecat seturile 1 și 3 cu 6-0.
Atât Rogers, cât și Kvitova ajunseseră până în optimi fără set pierdut la New York, iar victoria i-a revenit, surprinzător, americancei de pe locul 93 WTA.

Petra Kvitova, eliminare dramatică la US Open: a câștigat 12 puncte în plus față de Rogers, dar a irosit 10 mingi de break

Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
ACUM O ORĂ
Kvitova a impresionat în start de meci, expediind patru ași în primele 18 minute ale meciului, însă la 3-3 în primul set a fost prima care și-a pierdut serviciul. Cehoaica și-a reparat greșeala în game-ul imediat următor, obținând re-break-ul la a treia oportunitate avută, însă a capotat din nou în tie-break, diferența fiind făcută de cele patru greșeli neforțate consecutive pe care le-a comis. Cu o mobilizare exemplară, Kvitova a reușit să domine setul secund, expediind 20 de lovituri câștigătoare.
Setul decisiv a fost presărat cu răsturnări de scor, iar americanca s-a impus, deși la final de meci raportul punctelor câștigate în meci îi era încă favorabil Petrei Kvitova, 121 la 109. Sportiva din Cehia a reușit și de peste două ori mai multe lovituri câștigătoare decât Rogers, 58 la 26, însă a comis și 35 de greșeli neforțate, față de 23 ale americancei.
Rogers a pornit mai bine în setul trei, desprinzându-se la 2-0, însă Kvitova a egalat rapid, întrezârind apoi o imensă ocazie de a se impune la scorul de 5-4. Favorita șase a tabloului a avut trei mingi de meci la retur, însă Rogers a evoluat impresionant la serviciu în setul decisiv, urcându-și frecvența primei mingi până la 82%, de la 61% cât avusese în manșa inaugurală. De partea cealaltă, Kvitova a avut frecvența primului serviciu în decisiv la 56%, nu a reușit să convertească mingile de break și victorie de la 5-4, apoi a irosit alte două șanse bune în tie-break-ul decisiv, la 5-3 și la 6-5. Rogers a fost puternică și stăpână pe emoțiile sale, a răspuns la cea de-a patra minge de meci a cehoaicei cu trei puncte consecutive și și-a asigurat astfel biletul pentru sferturi, acolo unde tenisul american mai avea deja o reprezentantă - pe Jennifer Brady, învingătoare în primul meci al zilei în fața unei alte jucătoare cu titluri de Mare Șlem în palmares - Angelique Kerber.
Shelby Rogers va juca în sferturi împotriva învingătoarei meciului dintre Naomi Osaka - campioană la New York în 2018 și Anett Kontaveit (cap de serie 14).
Tenis
Ce crede Rafael Nadal despre șansele lui Djokovic să câștige cele mai multe titluri de Grand Slam
ACUM 17 ORE
Tenis
Shuai Peng a vorbit din nou, prin apel video, cu oficialii CIO! Cum se simte sportiva
ACUM 20 ORE