Dublă câștigătoare la WImbledon, Petra Kvitova nu a reușit să își îndulcească relația cu turneul de la Flushing Meadows nici măcar la o ediție 2020 marcată de absențe importante. Spre deosebire de toate celelalte turnee de Grand Slam, la US Open Kvitova nu a trecut niciodată de faza sferturilor de finală, iar duminică a suferit o nouă dezamăgire, fiind învinsă de o sportivă care a disputat un singur meci pe tabloul final de 8 în Grand Slam-uri, în urmă cu patru ani, la Roland Garros. Ironia sorții: Kvitova și Rogers s-au înfruntat și atunci, la Paris, iar americanca reușea tot o victorie în decisiv, după ce și-a adjudecat seturile 1 și 3 cu 6-0.
Atât Rogers, cât și Kvitova ajunseseră până în optimi fără set pierdut la New York, iar victoria i-a revenit, surprinzător, americancei de pe locul 93 WTA.

Petra Kvitova, eliminare dramatică la US Open: a câștigat 12 puncte în plus față de Rogers, dar a irosit 10 mingi de break

Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 3 ORE
Kvitova a impresionat în start de meci, expediind patru ași în primele 18 minute ale meciului, însă la 3-3 în primul set a fost prima care și-a pierdut serviciul. Cehoaica și-a reparat greșeala în game-ul imediat următor, obținând re-break-ul la a treia oportunitate avută, însă a capotat din nou în tie-break, diferența fiind făcută de cele patru greșeli neforțate consecutive pe care le-a comis. Cu o mobilizare exemplară, Kvitova a reușit să domine setul secund, expediind 20 de lovituri câștigătoare.
Setul decisiv a fost presărat cu răsturnări de scor, iar americanca s-a impus, deși la final de meci raportul punctelor câștigate în meci îi era încă favorabil Petrei Kvitova, 121 la 109. Sportiva din Cehia a reușit și de peste două ori mai multe lovituri câștigătoare decât Rogers, 58 la 26, însă a comis și 35 de greșeli neforțate, față de 23 ale americancei.
Rogers a pornit mai bine în setul trei, desprinzându-se la 2-0, însă Kvitova a egalat rapid, întrezârind apoi o imensă ocazie de a se impune la scorul de 5-4. Favorita șase a tabloului a avut trei mingi de meci la retur, însă Rogers a evoluat impresionant la serviciu în setul decisiv, urcându-și frecvența primei mingi până la 82%, de la 61% cât avusese în manșa inaugurală. De partea cealaltă, Kvitova a avut frecvența primului serviciu în decisiv la 56%, nu a reușit să convertească mingile de break și victorie de la 5-4, apoi a irosit alte două șanse bune în tie-break-ul decisiv, la 5-3 și la 6-5. Rogers a fost puternică și stăpână pe emoțiile sale, a răspuns la cea de-a patra minge de meci a cehoaicei cu trei puncte consecutive și și-a asigurat astfel biletul pentru sferturi, acolo unde tenisul american mai avea deja o reprezentantă - pe Jennifer Brady, învingătoare în primul meci al zilei în fața unei alte jucătoare cu titluri de Mare Șlem în palmares - Angelique Kerber.
Shelby Rogers va juca în sferturi împotriva învingătoarei meciului dintre Naomi Osaka - campioană la New York în 2018 și Anett Kontaveit (cap de serie 14).
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 3 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM 8 ORE