Luând în considerare succesul pe care l-a avut ediția din acest an, UEFA se gândește la schimbarea formatului Campionatului European începând cu ediția din 2028. Potrivit jurnaliștilor Associated Press, forul european ia în considerare creșterea numărului de echipe calificate la turneul final, de la 24 la 32.
Cea mai recentă modificare de acest gen a survenit în 2016, când UEFA a mărit numărul de naționale participante la Euro de la 16 la 24. Informația a fost dezvăluită pentru AP de surse care și-au păstrat anonimatul.
UEFA ar urma să ia o decizie asupra revizuirii formatului competiției până la finalul anului 2023, schimbările urmând a fi anunțate în momentul începerii procesului de candidatură pentru Euro 2028. România este una dintre țările care ar putea candida pentru găzduirea competiției, într-un proiect comun cu Bulgaria, Grecia și Serbia.
Tenis
Mats Wilander crede într-un scenariu care îi va "împăca" pe Federer, Nadal și Djokovic
ACUM 42 MINUTE
Jurnaliștii Associated Press consideră că modificarea ar putea duce la diminuarea interesului fanilor față de actualul sistem, ținând cont de faptul că mai mult de jumătate dintre naționalele Europei vor participa la turneul final.
Dacă va organiza Euro 2028 cu 32 de echipe, UEFA va urma exemplul FIFA, care pregătește în 2026 prima ediție a Campionatului Mondial la care vor participa 48 de selecționate. Competiția va avea loc în Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii.
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 4 ORE
Australian Open
Primă pagină scandaloasă a unui ziar australian, după expulzarea lui Djokovic. Sârbii sunt revoltaţi
ACUM 4 ORE