Organizatorii de la Wimbledon speră să poată găzdui cel puțin 10.000 de oameni la turneu în fiecare zi, dezvăluie "Daily Mail". Britanicii sunt determinați ca în 2021 turneul lor să se țină, după ce anul trecut Wimbledon a fost singurul dintre cele patru Grand Slam-uri anulate din cauza pandemiei de coronavirus. În 2020, organizatorii britanici și-au salvat totuși bilanțul financiar activând o poliță de asigurare pe care au început să și-o achiziționeze începând cu 2012 și de pe urma căreia au încasat 100 de milioane de lire sterline (peste 141 de milioane de dolari).
În 2021 însă, Wimbledon nu mai beneficiază de această "plasă de siguranță", iar prioritatea numărul unu este aceea ca turneul să se dispute.

Un Wimbledon atipic

Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
ACUM 13 MINUTE
"Daily Mail" dezvăluie că există mai multe variante de scenarii în lucru, însă certitudinea este că Wimbledon 2021 va arăta diferit față de toate celelalte ediții - mai exact, un Wimbledon la capacitate redusă. Nu este exclus însă nici cazul unui Wimbledon disputat în spatele ușilor închise, cu tribunele goale.
Jurnaliștii britanici susțin că organizatorii vor încerca să creeze o bulă închisă, pregătind blocarea unor străzi în jurul complexului, de manieră similară cum s-a întâmplat pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 - lucru care este de așteptat să creeze revoltă în Anglia. Însă acest lucru ar putea pregăti și o extindere pe termen lung a complexului sportiv - un deziderat mai vechi al LTA.
Este aproape o certitudine faptul că Wimbledon va renunța la tradiționala sa "coadă", cunoscută lumii întregi drept "The Queue". În mod normal, spre deosebire de US Open sau Australian Open, la Wimbledon fanii tenisului au posibilitatea de a-și achiziționa bilete pentru meciurile fiecărei zile chiar din proximitatea complexului sportiv: o coadă se formează în fiecare seară pe durata Wimbledon-ului, pe un câmp de dimensiunile unui stadion de fotbal, peste drum de "All England Club". Aproximativ 500 de persoane sunt admise în "The Queue", zilnic, această zonă având aspectul unei zone de campare, pestriț colorată, guvernată de regulile unei loterii. La intrarea în linie, fiecare persoană primește un număr de ordine și o brățară, ca elemente de identificare, în baza cărora poate fi achiziționat un singur bilet.
  • Primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, a fost amânat cu trei săptămâni față de datele inițiale. Turneul începe pe data de 8 februarie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
ACUM O ZI
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
IERI LA 17:05