Roland Garros 2014 a reprezentat un turneu de vis pentru Simona Halep, care a obținut pe parcursul a două săptămâni șase victorii de neuitat, șase victorii care au anunțat candidatura sportivei noastre la supremația în clasamentul mondial de tenis, supremație pe care a atins-o la finalul anului 2017, atunci când a ajuns pe locul 1 WTA.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817212.jpg
Din postura de favorită numărul 4 la acel moment, Simona Halep a trecut la ediția din 2014 a Roland Garros de Alisa Kleybanova (6-0, 6-2), Heather Watson (6-2, 6-4), Maria Teresa Torro Flor (6-3, 6-0), Sloane Stephens (6-4, 6-3), Svetlana Kuznetsova (6-2, 6-2) și Andrea Petkovic (6-2, 7-6). În marea finală, Simona a întâlnit-o pe a șaptea favorită, Maria Sharapova.
Tenis
Simona Halep, alături de Djokovic, Swiatek și Kyrgios la evenimentul anului 2022! Anunțul momentul
ACUM 9 ORE

Roland Garros 2014, prima uriașă performanță a Simonei Halep

Primul set a fost adjudecat de marea campioană din Rusia, scor 6-4. A doua manșă a fost pe muchie de cuțit, dar s-a încheiat cu victoria sportivei noastre, scor 7-6 (5), meciul fiind trimis în set decisiv. Acolo, după câteva controverse legate de arbitrajul lui Kader Nouni, semnalate de asemenea pe rețelele de socializare de nume mari ale sportului alb, Maria Sharapova s-a impus, scor 6-4, 6-7, 6-4.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817210.jpg
La final, pentru Simona, au rămas aplauzele furtunoase venite din public, pentru lupta extraordinară pe care a dus-o pe zgura roșie de pe Philippe Chatrier Arena cu o adversară experimentată, periculoasă și cu un joc din care elementele de viclenie nu au lipsit niciodată. Rămân în memoria colectivă momentele de după finală, clipele în care Simona a izbucnit în plâns în timp ce spectatorii au aplaudat minute în șir.

Ce-ți amintești, Simona, despre acest meci?

Acel meci a fost cel mai bun meci al carierei mele de până atunci. A fost de asemenea și cea mai dificilă zi, din cauza emoțiilor, din cauza presiunii pe care am avut-o pe umeri toată ziua. Să joc prima mea finală de Grand Slam, împotriva unei jucătoare ca Maria Sharapova… nu era prea ușor de gestionat așa ceva pe atunci. Dar a fost un meci grozav. Simt că am jucat cel mai bun tenis al meu în acea zi. Am fost foarte aproape să câștig acel titlu, dar știi, experiența ei și-a spus cuvântul, ea a fost fără îndoială mai bună decât mine în ziua finalei. Am amintiri minunate de atunci. Îmi amintesc cât de mult am plâns după acea finală, dar a fost o partidă bună pentru viitor.

Jucasei împotriva ei la Madrid în urmă cu câteva săptămâni și ai reușit să câștigi primul set, 6-1. Acest lucru ți-a oferit speranță că poți câștiga prima ta finală de Grand Slam – chiar dacă era vorba despre Sharapova – aveai o șansă bună?

Exact. Asta s-a întâmplat. Conduceam meciul la Madrid, dar nu am reușit să mă impun. Apoi am simțit că am o șansă mai bună la Openul francez, însă n-am reușit nici de acea dată. Poate că nu eram pregătită pentru acel moment să înfrunt o campioană așa cum e ea. Aveam nevoie de mai multă experiență. Nu am fost cu adevărat supărată după acel meci. Am știut să iau partea pozitivă din acea bătălie fiindcă exact așa s-a simțit pe teren. Am învățat multe, multe lucruri din acel meci, fără doar și poate.

Player's Cut: Simona Halep vs. Maria Sharapova, Roland Garros 2014

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Simona Halep revine pe teren în 2022! Marele anunț al fostului lider mondial: "E o onoare!"
IERI LA 11:02
Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
28/09/2022 LA 07:46