Tânărul de 18 ani nu vrea să fie comparat cu nimeni, deși se bucură de admirația lui Djokovic, comentariile despre asemănările dintre jocul său și cel al lui Federer și asemănarea începutului său de carieră cu cel al lui Nadal. În cea mai recentă ediție a Players’ Voice, el vorbește despre cum obiectivele sale rămân aceleași: să învețe și să se dezvolte pentru a putea face un alt pas înainte în 2022, cu ambiția de a câștiga un titlu important ATP fiind principalul gând...
Dacă la începutul anului mi-ar fi spus cineva că voi avea un sezon ca acesta, aș fi spus că este nebun. Nu aș fi crezut. A fost un an incredibil, plin de experiențe noi. Începând cu tabloul principal de la Australian Open până la turneul ATP Next Gen, am avut momente foarte bune, momente proaste și multe momente din care pot să învăț și să cresc.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 20 MINUTE
Sunt recunoscător pentru tot ce am trăit, de exemplu, jucând împotriva lui Rafa la Madrid, a lui Zverev la Acapulco și a lui Medvedev la Wimbledon. Au fost momente grozave împotriva unor mari jucători pe terenuri uriașe, în care poate nu joci atât de bine cum ai sperat, dar au fost provocări foarte bune de întâlnit pe tot parcursul anului și cred că acum sunt mai experimentat datorită lor. În cele din urmă, de aceea am reușit să închei anul în poziția în care mă aflu acum. Înseamnă mult să închei 2021 prin câștigarea ATP Next Gen; Anul a fost foarte lung și solicitant, așa că a termina bine fizic la un nivel înalt și a te bucura în continuare de a fi pe teren înseamnă cu siguranță foarte mult.
Principalul lucru pe care l-am învățat în 2021 este cum să mă temperez, să știu să joc când sunt emoționat, ca să pot controla acele emoții și să știu cum să joc împotriva celor mai buni jucători din circuit. Mi-am dat seama că pot concura cu cei mai buni și să-i înving după meciul cu Stefanos Tsitsipas de la US Open.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259050.jpg
Meciul cu Hugo Gaston la Masters-ul de la Paris, cu tribunele împotriva mea, a fost foarte greu. Dar știu că trebuie să suport acele momente pentru ca atunci când se vor întâmpla din nou, să știu cum să le gestionez. Acum știu că atunci când toți fanii sunt împotriva mea este important să nu las nimic din exterior să mă afecteze. A crede că nu este nimeni acolo și a rămâne concentrat pe meci este cheia.
În 2022 vreau să continui să cresc și să câștig experiență, dar acum că am ajuns în acest loc în clasament, sunt capabil să gândesc mai ambițios. Scopul meu este să termin încă o dată în Top 50, dar și să câștig un alt turneu. Evident, aș fi foarte entuziasmat dacă ar fi un Masters 1000 sau un Grand Slam, dar poate că a câștiga un titlu ATP 500 este un obiectiv bun.
În ceea ce privește comparațiile cu cei trei legendari tenismeni, Nadal, Federer și Djokovic, sunt sportivi grozavi - unii dintre cei mai buni din istorie - și sunt, de asemenea, oameni grozavi. Când Djokovic a spus că ceea ce am realizat a fost incredibil, am rămas fără cuvinte. După aceea, i-am trimis un mesaj pentru a-i mulțumi pentru cuvintele sale amabile. Cu Federer pot să semăn puțin datorită dinamicii mele din teren, jucând foarte agresiv, jucând mult la fileu și scurte. El poate face orice în orice moment și asta simt că pot face și eu.
Prima dată când l-am întâlnit pe Nadal a fost pe Rafa Nadal Tour (un circuit de tenis pentru juniori), la o ceremonie de premiere și cu greu am putut schimba cuvinte cu el. Dar apoi, prima dată când am vorbit direct cu el, am văzut că era un tip grozav și a fost foarte bine să comunic cu el. Dacă nu ai ști cine este Rafa prin realizările sale, ai crede că este doar o persoană obișnuită. Cred că asta îl caracterizează cel mai mult; fiind foarte amabil, umil și vesel. Antrenorului meu, Juan Carlos Ferrero (fost Nr.1 ​​mondial și campion Roland-Garros 2003), care joacă un rol fundamental în cariera mea, nu-i place când sunt comparat cu Rafa. Încearcă să mă facă să mă concentrez pe mine, pe Carlos Alcaraz, și să nu încerc să fiu ca oricine altcineva. Acest sfat mă ajută foarte mult.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259053.jpg
În continuare, voi reprezenta Spania în finala Cupei Davis, ceea ce înseamnă totul pentru mine; e incredibil. Reprezentarea țării în orice domeniu sau competiție este de necrezut. Când mi s-a spus că voi fi în echipă, nu mi-a venit să cred. Este un vis din copilărie al meu să fac parte din echipa Cupei Davis și am amintiri grozave precum meciul lui Ferrer împotriva lui Kohlschreiber din Valencia în 2018; a fost o nebunie. Mai am niște amintiri frumoase despre Finala Cupei Davis 2019 de la Madrid, care a fost spectaculoasă - plină de emoții, cu Robert (Bautista Agut), care a părăsit turneul la jumătatea drumului pentru că tatăl său a decedat, revenind înainte de a câștiga ultimul meci. Pe deasupra, cu Rafa câștigând meciuri epice de simplu și dublu, a fost o Cupă Davis spectaculoasă pe care Spania chiar merita să o câștige. Îmi amintesc că am urlat de bucurie când Rafa a câștigat ultimul punct în finală împotriva lui Denis Shapovalov.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259054.jpg
Această ediție a Cupei Davis va fi foarte interesantă. Să joc aici la Madrid va fi grozav, chiar dacă încă nu știu dacă voi avea șansa să joc. Dar sunt entuziasmat să fiu înconjurat de atmosfera pe care o vom avea și să-mi pot încuraja colegii de echipă. Avem o echipă grozavă: Pablo (Carreño-Busta), Robert (Bautista Agut), Marcel (Granollers), Feli (López) și eu. Evident, Rafa oferă un avantaj enorm, dar avem o echipă foarte bună și, chiar dacă nu joc, este totuși super incitant pentru că mă voi bucura de atmosfera Cupei Davis și voi învăța de la colegii mei. Rafa ne va susține cu siguranță, probabil ne va trimite mesaje de încurajare și sunt sigur că i-ar plăcea să fie aici. Sper să se întoarcă pe teren foarte curând și să poată da 100% în Australia.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Iga Swiatek a surprins pe toată lumea în 2022. Dezvăluirea antrenorului polonezei: "Nu mă așteptam!"
ACUM 2 ORE
Tenis
Nadal promite că Federer va reveni pe teren: "Sunt încrezător că ne veți vedea jucând împreună!"
ACUM 3 ORE